215
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ υποσκελίστηκε σε δημοφιλία από την Zάχρα Βάγκενκνεχτ του Die Linke | John MacDougall/Pool via REUTERS

Γερμανία: προς τη δύση του και το αστέρι της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 20:49
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ υποσκελίστηκε σε δημοφιλία από την Zάχρα Βάγκενκνεχτ του Die Linke
|John MacDougall/Pool via REUTERS

Γερμανία: προς τη δύση του και το αστέρι της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 20:49

Η πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Die Linke, η Zάχρα Βάγκενκνεχτ, είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός της Γερμανίας: αν και παραιτήθηκε προσφάτως από την κομματική αρχηγία, κατάφερε να εκτοπίσει την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ από την κορυφή της λίστας των δημοφιλών πολιτικών, κάτι πρωτοφανές.

Η Zάχρα Βάγκενκνεχτ (Wikipedia)

Σύμφωνα με την τακτική έρευνα του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό του περιοδικού Focus, η Βάγκενκνεχτ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα παρέδωσε τη θέση της στην Αμίρα Μοχάμεντ Αλι, απολαμβάνει σήμερα την υψηλότερη δημοτικότητα στη Γερμανία, μπροστά από την κυρία Μέρκελ.

Ακολουθεί ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τέταρτος της κατάταξης, καθώς δεν διαθέτει καν επίσημη πολιτική θέση.

Ο Φρίντριχ Μερτς, υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) το 2018, ηττήθηκε από την Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία ωστόσο έναν χρόνο μετά και ενόψει του Συνεδρίου του CDU, δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών.

Είναι ενδεικτικό ότι βρίσκεται μόλις στην 18η θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε 22 πολιτικούς.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, στην έκτη ο υπουργός Υγείας Γιένς Σπαν και στην έβδομη ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι δύο αρχηγοί της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, Αλεξάντερ Γκάουλαντ (21ος) και η Αλίς Βάιντελ (22η).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...