188
Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες επικεφαλής του SPD Αντρεα Νάλες, που παραιτήθηκε μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών | REUTERS/Hannibal Hanschke

Γερμανία: Καταρρέουν στην τέταρτη θέση οι Σοσιαλδημοκράτες με μόλις 11%

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2019, 10:40
Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες επικεφαλής του SPD Αντρεα Νάλες, που παραιτήθηκε μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Γερμανία: Καταρρέουν στην τέταρτη θέση οι Σοσιαλδημοκράτες με μόλις 11%

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2019, 10:40

Σαφές προβάδισμα στους Πράσινους δίνει νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, με την Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) να μένει στην δεύτερη θέση και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να καταποντίζεται στην τέταρτη, πίσω και από την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με το Trendbarometer που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, οι Πράσινοι βρίσκονται στην πρώτη θέση με 27%, τρεις μονάδες μπροστά από τα CDU/CSU (24%).

Η AfD ακολουθεί με 13%, το SPD με 11%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 8%.

Η ίδια έρευνα αναδεικνύει ακόμη ότι μεταξύ των φοιτητών και των μαθητών, οι Πράσινοι κερδίζουν 51%, η Χριστιανική Ένωση 10% και το SPD βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με μόλις 8%.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ενδεχόμενες εκλογές, μόνο 5,6 εκατομμύρια Γερμανοί θα ψήφιζαν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο επέλεξαν 9,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι στις εκλογές του 2017 και 20,2 εκατομμύρια στις εκλογές του 1998. Σε κάθε περίπτωση, μια εντυπωσιακή υποχώρηση μέσα σε μόλις 20 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή καγκελαρίου, η αρχηγός του CDU Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ βρίσκεται πίσω και από τον επικεφαλής των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, αλλά και από τον σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News