338
Κάποιοι στο SPD βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού και ασπούδαστου Κέβιν Κίχνερτ το μέλλον της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας | Υοutube

Γερμανία: Μα, ένας «πιτσιρικάς» θα ηγηθεί του SPD;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 19:47
Κάποιοι στο SPD βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού και ασπούδαστου Κέβιν Κίχνερτ το μέλλον της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας
|Υοutube

Γερμανία: Μα, ένας «πιτσιρικάς» θα ηγηθεί του SPD;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 19:47

Δεν έγινε ακόμη τριαντάρης, ωστόσο οι πάντες μιλούν για αυτόν στη Γερμανία.

Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των media τώρα, επειδή η Αντρέα Νάλες αποχώρησε από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών έπειτα από την ήττα στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Και επειδή ο ίδιος ο νεαρός, ως επικεφαλής της κομματικής νεολαίας, είναι πανταχού παρών σε όλες τις ζυμώσεις που αφορούν το μέλλον του SPD αλλά και της συγκυβέρνησης.

Το ερώτημα που τίθεται και από πλευράς του περιοδικού Der Spiegel είναι αν ο Κέβιν Κίχνερτ έχει τα φόντα να αναλάβει τα ηνία του SPD και να το βγάλει από την κρίση.

Τα γερμανικά media αστειεύονται συχνά με τον νεαρό πολιτικό εξαιτίας της… αριστεροσύνης του: εδώ τον παρουσιάζουν να χαιρετάει (την Ιστορία) μαζί με τον Εριχ Χόνεκερ, ηγέτη κάποτε της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Youtube)

Η… απελπισία υπάρχει, αλλά και από προσόντα πώς πάμε;

Προς το παρόν καταγράφονται οι μάλλον ανησυχητικές ιδιαιτερότητες του νεαρού: ο Κίχνερτ μπήκε σε πανεπιστημιακές σχολές αλλά δεν… βγήκε ποτέ από αυτές, δούλεψε «ένα φεγγάρι» στην αγορά (τριάμισι χρόνια) αλλά και στην πολύ καλύτερη θέση του ιδιαιτέρου κάποιου βουλευτή. Θεωρείται μεγάλο ταλέντο, αν και αριστεριστής.

Αρκετοί του λένε «τράβα πρώτα, αγόρι μου, να πάρεις το χαρτί από τη Σχολή σου, και μετά βλέπουμε για το κόμμα»…

Υπάρχουν και εκείνοι που δεν του λένε τίποτα, καθώς πιστεύουν πως το SPD ό,τι και να κάνει πια δεν σώζεται…

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, οι σκληρότεροι, οι οποίοι τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα της σοσιαλδημοκρατίας εξαιτίας του αριστερισμού του και των ιδεών του, τις οποίες θεωρούν χρεοκοπημένες εδώ και πολύν καιρό. (Αλλά, σαν το ξανασκέφτονται ημερεύουν: «Αλλά και τι έχει να χάσει πια το κόμμα;» Βέβαια κάτι κορώνες του τύπου «εθνικοποίηση της ΒΜ και «συνδιαχείριση στις μεγάλες επιχειρήσεις» δεν μπορούν να τις καταπιούν με τίποτα οι άνθρωποι. Εχει και η απελπισία όρια.)

Πάντως αυτό που δεν μπορούν να παραβλέψουν όλοι οι επικριτές του Κέβιν Κίχνερτ είναι ότι η ασυμβίβαστη ρητορεία του και το θάρρος του να μιλάει «έξω από τα δόντια» γοητεύουν μάλλον παρά απωθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...