333
Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στο σημείο της επίθεσης | REUTERS

Γερμανία: Δεκαοκτώ παιδιά τραυματίστηκαν από την επίθεση στο καρναβάλι

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:00
Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS

Γερμανία: Δεκαοκτώ παιδιά τραυματίστηκαν από την επίθεση στο καρναβάλι

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:00

Δεκαοκτώ παιδιά είναι μεταξύ των 60 ανθρώπων που τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε παρέλαση καρναβαλιστών στην πόλη Φολκμάρζεν της Γερμανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Εσσης, η οποία εξακολουθεί να αναζητεί τα κίνητρα του δράστη.

«Υπάρχουν 18 παιδιά μεταξύ των θυμάτων, 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και 17 ακόμη έχουν πάρει εξιτήριο, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Στο μεταξύ, οι ερευνητές ελπίζουν να μπορέσουν να ανακρίνουν την Τρίτη τον 29χρονο άνδρα που έριξε την ασημί Μερσεντές του πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Το χθεσινό περιστατικό σόκαρε εκ νέου την κοινή γνώμη της Γερμανίας, η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την τρομοκρατική, ρατσιστική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στην πόλη Χανάου, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.

Το ασημί αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος, λίγη ώρα μετά την επίθεση

«Τι συμβαίνει στη χώρα μας;», διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Bild.

Τόσο η εφημερίδα αυτή, όσο και άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 29χρονος Γερμανός, που έχει συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν ήταν σε κατάσταση να ανακριθεί χθες Δευτέρα, καθώς είχε υποστεί τραύματα το κεφάλι.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πράξη του είχε πολιτικά κίνητρα», επεσήμανε η Bild επικαλούμενη έναν από τους ερευνητές. «Ομως, εκτιμούμε ότι ο άνδρας έδρασε από πρόθεση και ότι ψυχολογικά προβλήματα (από τα οποία πάσχει) ίσως έπαιξαν ρόλο», πρόσθεσε.

Στελέχη της Σήμανσης ερευνούν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος

Αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένου του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF, μετέδωσαν ότι ο δράστης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και πιθανόν ναρκωτικών, κάτι που όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιώσει οι ερευνητές.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας και της εισαγγελίας αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη σε σχέση με το συμβάν.

Ο γερμανικός κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός Deutschlandfunk μετέδωσε ότι ένας άνδρας που βιντεοσκόπησε το περιστατικό συνελήφθη, όμως δεν είναι ξεκάθαρη η εμπλοκή του στο συμβάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...