287
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευης | YouTube/ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Ανοικτή η υποχρεωτικότητα στην εστίαση – τι θα ισχύσει για τα Σώματα Ασφαλείας

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 12:30
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευης
|YouTube/ΣΚΑΪ

Γεραπετρίτης: Ανοικτή η υποχρεωτικότητα στην εστίαση – τι θα ισχύσει για τα Σώματα Ασφαλείας

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 12:30

Μετά τους υγειονομικούς, ανοικτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και για τους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

«Είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων πελατειακών οργάνων.

Ερωτηθείς για το πώς είναι δυνατόν στους κλειστούς χώρους τον χειμώνα οι πελάτες να είναι αμιγώς εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και μεταξύ των μελών του προσωπικού των καταστημάτων να υπάρχουν μη εμβολιασμένοι, ο υπουργός εξήγησε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των εργαζομένων στην εστίαση και δυο τεστ Covid εβδομαδιαίως.

«Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα», συμπλήρωσε με νόημα και εφόσον υπάρξει όντως δεύτερη φάση υποχρεωτικών εμβολιασμών, -ενδεχόμενο που, όπως είπε,  είναι ανοικτό, δυναμικό και αξιολογείται, θα καταλαμβάνει χώρους και κρίσιμες υποδομές όπου μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση.

Ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις, ο υπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός», καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.

«Να επισημάνω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την κοινότητα», ήταν χαρακτηριστική αναφορά του κ. Γεραπετρίτη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...