256
Χρόνο στην οικογένειά του θέλει να αφιερώσει ο Σιλβέν Φορ και εγκαταλείπει το πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από δυόμισι χρόνια στενής συνεργασίας | REUTERS

Γαλλία: Αποχωρεί στενός σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 15:13
Χρόνο στην οικογένειά του θέλει να αφιερώσει ο Σιλβέν Φορ και εγκαταλείπει το πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από δυόμισι χρόνια στενής συνεργασίας
|REUTERS

Γαλλία: Αποχωρεί στενός σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 15:13

Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά για τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της Γαλλίας μετά τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Ο Σιλβέν Φορ, ένας από τους πιο στενούς του συμβούλους, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το πλάι του προέδρου στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο διευθυντής του τμήματος Τύπου και Επικοινωνίας του γάλλου προέδρου, αποχωρεί από το Ελιζέ «για προσωπικούς λόγους». Ο Φορ, πατέρας τριών παιδιών, έχει ενημερώσει τον γάλλο πρόεδρο για την απόφασή του «εδώ και εβδομάδες».

«Μετά από δυόμισι χρόνια συνεχούς δουλειάς για τον Μακρόν, στην αρχή ως υποψήφιου και μετά ως προέδρου, θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή μου σε άλλα επαγγελματικά και προσωπικά σχέδια, και ιδίως να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου», δήλωσε ο Φορ στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο να υπηρετήσει τη Γαλλία και είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα σε αυτές τις στιγμές που η συλλογική μας μοίρα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Είμαι περήφανος που βρέθηκα στην υπηρεσία του και τον διαβεβαίωσα για την απόλυτη αφοσίωσή μου, όταν του ανακοίνωσα την απόφασή μου, πριν από αρκετές εβδομάδες», πρόσθεσε ο 46χρονος Φορ.

Ο γαλλικός Τύπος όμως, διερωτάται πώς σε μία δύσκολη στιγμή για τον γάλλο πρόεδρο, ο στενός του σύμβουλος τον εγκαταλείπει, όπως σχολιάζει η «Le Parisien». Το ποσοστό δημοτικότητας του Μακρόν έχει ολισθήσει επικίνδυνα μετά τo σκάνδαλο με τον σωματοφύλακά του Αλεξάντρ Μπεναλά, ο οποίος χτύπησε νεαρό διαδηλωτή τον Μάιο στο Παρίσι, αλλά και τη δημοτικότητα του κινήματος Κίτρινα Γιλέκα.

Ο Φορ επιμελήθηκε πάνω από 300 ομιλίες του Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...