350
Με τέτοια διαχωριστικά παραβάν (ενδέχεται) να λειτουργούν τα αεροδρόμια του κοντινού μας μέλλοντος | Corriere della Sera

Φώτα LED, συναγερμοί και παραβάν: η δημόσια ζωή μας μετά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 12:50
Με τέτοια διαχωριστικά παραβάν (ενδέχεται) να λειτουργούν τα αεροδρόμια του κοντινού μας μέλλοντος
|Corriere della Sera

Φώτα LED, συναγερμοί και παραβάν: η δημόσια ζωή μας μετά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 12:50

Ο κορονοϊός αλλάζει πλέον όλα τα δεδομένα.

Οπως οι αεροπορικές πτήσεις άλλαξαν δραματικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, έτσι και τώρα πρέπει σιγά σιγά στην δημόσια ζωή μας να κάνουμε νόρμα την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οπως σημειώνει η ιταλική Corriere, για να επιστρέψουμε σε δημόσια μέρη, από μπαρ και εστιατόρια έως γραφεία και γυμναστήρια, θα χρειαστούν χιλιάδες χιλιόμετρα συσκευών συλλογικής προστασίας.

Και αυτό χωρίς καν να είναι ακόμη γνωστό το πότε ακριβώς θα καταφέρουμε να βγούμε για ένα καφέ ή ένα κοκτέιλ.

Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα προλάβουμε να πάμε για μπάνιο.

Μιλώντας για την Ιταλία (αλλά γιατί να μην πάρουμε και εμείς ιδέες;)  η εφημερίδα γράφει ότι για όλες τις δημόσιες εξόδους θα χρειαστεί πλέον να υπάρχει παντού ένα σταθερό παραβάν που θα μας χωρίζει από τους διπλανούς μας.

Παρόμοια παραβάν ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν παντού – από παραλίες μέχρι αεροδρόμια.

Και όλα τα ποτήρια θα είναι ασφαλώς μιας χρήσης.

Στα καταστήματα ρούχων και τα γυμναστήρια θα υπάρχουν φώτα LED που θα δείχνουν οπτικά την ελάχιστη απόσταση (180 εκατοστά) που πρέπει να διατηρείται μεταξύ δυο ατόμων.

Φυσικά, θα γίνεται χρήση ηχητικών συναγερμών σε περίπτωση «παραβάσεων», όπως σε ένα μουσείο, όταν πλησιάζετε πολύ κοντά σε έναν πίνακα.

Και για τις ουρές επιβίβασης σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, θα χρειαστούν πλευρικά διαφράγματα, ύψους τουλάχιστον 90 εκατοστών.

Αυτοί που σίγουρα έχουν πλέον πολλή δουλειά, λέει η Corriere, είναι οι σχετικοί τομείς των κατασκευών, όπως το εργοστάσιο μετάλλων Elivend στο Τορίνο.

Μέχρι πριν από δύο μήνες, η εταιρεία παρήγε απλά εξαρτήματα για χώρους αναψυχής.

Πλέον κάνει… χρυσές δουλειές.

«Όταν πρωτοξέσπασε η επιδημία, βρισκόμασταν στο Παρίσι, κατασκευάζοντας χίλια μικρά καταστήματα στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας. Σε λίγες ημέρες όλα άλλαξαν. Πλέον δεχόμαστε δεκάδες αιτήματα για κατασκευή διαχωριστικών», εξηγεί ο Ιβάν Ταντσαριέλο του Elivend, μιας εταιρείας 50 υπαλλήλων που παράγει ημερησίως 100 ειδικά πάνελ από πολυκαρβονικό.

«Μέχρι χθες, ζούσαμε στην εποχή των ανοιχτών χώρων. Τώρα όμως πρέπει να συνηθίσουμε σε μια νέα συμπεριφορά στην δημόσια ζωή μας», επισημαίνει ο ιταλός ιδιοκτήτης της Elivend.

«Ηδη εργαζόμαστε πάνω σε νέα υλικά από πολυκαρβονικό ή εναλλακτικά υλικά του εύθραυστου πλεξιγκλάς, για να κάνουμε επιτέλους προσβάσιμα στον κόσμο όλα τα παραθαλάσσιά μας θέρετρα», καταλήγει ο Ταντσαριέλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...