308
Ενα από τα σχέδια για τις ομπρέλες στις παραλίες περιλαμβάνει τοποθέτηση προστατευτικού πλεξιγκλάς | Corriere della Serra/CreativeProtagon

Πώς θα κάνουμε μπάνια το καλοκαίρι; Τα σενάρια των Ιταλών

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 14:38
Ενα από τα σχέδια για τις ομπρέλες στις παραλίες περιλαμβάνει τοποθέτηση προστατευτικού πλεξιγκλάς
|Corriere della Serra/CreativeProtagon

Πώς θα κάνουμε μπάνια το καλοκαίρι; Τα σενάρια των Ιταλών

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 14:38

Το αν και πότε θα κάνουμε τα αγαπημένα μας μπάνια στη θάλασσα με ασφάλεια, είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί μόνο τους Ελληνες, αλλά και όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, το κολύμπι απαγορεύεται -στην Ελλάδα, τουλάχιστον έως τις 27 Απριλίου.

Στην Ιταλία, ο προβληματισμός των αρχών είναι έντονος και ήδη εξετάζονται διάφορα σενάρια για την θερινή περίοδο, σύμφωνα με την Corriere della Serra.

Η υφυπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού της Ιταλίας, Λορέντζα Μπονακόρσι, τόνισε: «Θα πάμε στις παραλίες αυτό το καλοκαίρι, δουλεύουμε προκειμένου να μπορέσουμε να πάμε».

Οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των Ιταλών, καθώς εκεί  έχει αρχίσει η συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν στις παραλίες.

Οι κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες θα θεσπιστούν σε εθνικό επίπεδο, αλλά ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και διαχειριστών παραλιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας

Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικές κρατήσεις των επισκεπτών στις οργανωμένες παραλίες ώστε να διασφαλίζεται ένας διαχειρίσιμος αριθμός λουόμενων και να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ακόμα, εξετάζεται η τοποθέτηση προστατευτικού πλεξιγκλάς γύρω από τις ομπρέλες.

Θα υπάρξουν επίσης εφαρμογές για να ενημερώνουν για τις ασφαλείς ώρες επίσκεψης για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

Οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών θα αυξηθούν, θα υπάρχουν 14-16 τετραγωνικά μέτρα «αέρας», ένα εμβαδό περίπου 4×4 μέτρα.

Μία ακόμα σκέψη είναι να επιτρέπεται η συνύπαρξη 3-4 ατόμων κάτω από μια ομπρέλα χωρίς προστατευτικά μέσα. Θα θεωρούνται μέλη του ίδιου «νοικοκυριού». Αν όμως, κάποιος απομακρύνεται από την ομπρέλα, θα πρέπει να φορέσει μάσκα.

Οι χώροι για ομαδικά παιχνίδια, όπως μπιτς βόλεϊ ή ρακέτες, θα παραμείνουν κλειστοί.

Τα εστιατόρια και τα μπιτς μπαρ θα δίνουν μαχαιροπήρουνα και ποτήρια μιας χρήσης.

Τέλος, εξετάζονται ακόμα και σενάρια εισόδου στις οργανωμένες παραλίες με «διαβατήριο αντισωμάτων» ή με τεστ που θα γίνεται επί τόπου, τα αποτελέσματα του οποίου θα βγαίνουν άμεσα -αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...