285
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με την Εύα Καϊλη σε φωτογραφία από παλαιότερες ανέμελες στιγμές | Social media

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη – Αφήστε ελεύθερη την Εύα

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 09:19
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με την Εύα Καϊλη σε φωτογραφία από παλαιότερες ανέμελες στιγμές
|Social media

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη – Αφήστε ελεύθερη την Εύα

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 09:19

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη – Αφήστε ελεύθερη τη σύντροφό μου». Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι «έσπασε» στην ανάκριση και ομολόγησε θέλοντας να τα πάρει όλα πάνω του, ώστε να λήξει η κράτηση της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, o σύντροφος της Εύας Καϊλή, αφού πρώτα ομολόγησε την εμπλοκή του, την υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι πρέπει να μείνει με την κόρη τους.

Η βελγική Le Soir αναφέρει ότι ο Τζόρτζι ομολόγησε διαφθορά και παρεμβάσεις προς όφελος του Μαρόκου και του Κατάρ, βάζοντας στο κάδρο της υπόθεσης Qatargate –ή, ορθότερα, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή– τον βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και τον ιταλό ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Αντρέα Κοτζολίνο.

Συνεργάτης του Ταραμπέλα, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο ίδιος «δεν θέλει να σχολιάσει τα υποτιθέμενα στοιχεία της έρευνας. Παραμένει στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αποδέκτης της οποιασδήποτε προσφοράς ή του ελάχιστου ποσού χρημάτων, από οποιονδήποτε».

Οπως προαναφέρθηκε, ο Τζόρτζι ομολόγησε ότι είναι μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιείται τόσο από το Μαρόκο όσο και από το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και ότι ο ρόλος του στην «οργάνωση» αυτή ήταν «να διαχειρίζεται τα μετρητά». «Εγκέφαλος» αυτής της οργάνωσης ήταν κατά δήλωσή του, ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Ερωτηθείς από τη Le Soir, πάντως, ο δικηγόρος του Παντσέρι απάντησε ότι «δεν έχω τέτοια πληροφορία. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ανυπόστατο, καθώς δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχετε δει εσείς. Πρόκειται για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας».

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, γράφει η La Repubblica, ο Τζόρτζι προσπάθησε επανειλημμένα να υπερασπιστεί τη σύντροφό του, ενώ η Corriere della Sera στέκεται στη μεγάλη διάρκεια της ανάκρισής του ως δείγμα ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή «έδωσε» ονόματα και στοιχεία για το Qatargate.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...