191
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ στην Αγκυρα μετά τη συνάντησή τους με τον Ταγίπ Ερντογάν | REUTERS/Cagla Gurdogan

Φον ντερ Λάιεν σε Μισέλ: Δεν θα επιτρέψω ποτέ να ξανασυμβεί ένα «sofagate»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 23:06
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ στην Αγκυρα μετά τη συνάντησή τους με τον Ταγίπ Ερντογάν
|REUTERS/Cagla Gurdogan

Φον ντερ Λάιεν σε Μισέλ: Δεν θα επιτρέψω ποτέ να ξανασυμβεί ένα «sofagate»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 23:06

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχαν το απόγευμα της Δευτέρας την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή τους, στην οποία συζήτησαν μία σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων το περιβόητο επεισόδιο στην Αγκυρα κατά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ουσιαστικά ήταν η πρώτη συνάντηση της Φον ντερ Λάιεν με τον Μισέλ μετά το προσβλητικό διπλωματικό ατόπημα του Ερντογάν, στο οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν αντέδρασε.

Κοινοτική πηγή τόνισε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κατάσταση σαν αυτή της Αγκυρας.

Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν επισκεφθεί τον πρόεδρο της Τουρκίας όπου και διαπίστωσαν ότι -παρά το ότι οι δύο είναι στο ίδιο επίπεδο διαπλωματικά- δεν τους παραχωρήθηκε η ίδια θέση: ο Σαρλ Μισέλ δίπλα στον πρόεδρο, η έκδηλα αμήχανη Φον ντερ Λάιεν στον καναπέ…

Μετανιωμένος για το πώς (δεν) αντέδρασε, αλλά και προβληματισμένος για το τι θα προκαλούσε ενδεχομένως μια αντίδρασή του εμφανίστηκε και ο εκ των υστέρων αμήχανος Σαρλ Μισέλ. Αλλά πλέον, η συζήτηση για το τι συνέβη και πώς αντανακλάται αυτό στις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας είχε ανάψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...