602
Ο Γιώργος Φλωρίδης «δείχνει» από το βήμα της Βουλής την υποκρισια του ΣΥΡΙΖΑ με τις κατηγορίες περί συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών | INTIMEnews

Φλωρίδης στη Βουλή: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα» – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη για τα ηχητικά

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 17:27
Ο Γιώργος Φλωρίδης «δείχνει» από το βήμα της Βουλής την υποκρισια του ΣΥΡΙΖΑ με τις κατηγορίες περί συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών
|INTIMEnews

Φλωρίδης στη Βουλή: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα» – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη για τα ηχητικά

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 17:27

Αστραψε και βρόντηξε στη Βουλή κατά της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την υποκρισία –όπως είπε– του ΣΥΡΙΖΑ με τις φωνασκίες περί συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, όταν μόλις τον περασμένο Ιούλιο επέλεξε να καταψηφίσει (με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων) τη διάταξη που επέτρεπε στον ανακριτή την ακρόαση όλων των ηχητικών ντοκουμέντων.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης, ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τον Ιούλιο του 2023, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα των ανακριτών, έφερε κατεπείγουσα  διάταξη στη Βουλή για να διευρυνθεί η δυνατότητά τους να ακούσουν όλες τις συνομιλίες, πέραν εκείνων που βρίσκονταν εξαρχής στον φάκελο των Τεμπών.

Το αίτημα αυτό η κυβέρνηση το υιοθέτησε με εντολή του Πρωθυπουργού πάραυτα, παρατήρησε χαρακτηριστικά, και ψηφίστηκε διάταξη με την οποία διευρύνθηκε το πεδίο της δυνατότητας έρευνας του ανακριτή.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα: Τη διάταξη με την οποία διευρύνθηκε η δυνατότητα του ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων δεν την ψηφίσατε» είπε ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω χειροκροτημάτων από τα έδρανα της ΝΔ.

«Εδώ σας έχω» συνέχισε, επικαλούμενος και καταθέτοντας τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας (φωτογραφία κάτω). «Τη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν κάθε συνομιλία που δεν προβλεπόταν από τον νόμο από κάθε εμπλεκόμενο, δεν την ψηφίσατε. Εσείς, που ενδιαφέρεστε για την αποκάλυψη της αλήθειας και της διαφάνειας».

«Και μαζί με εσάς δεν την ψήφισαν οι άλλοι υποκριτές που κλαίνε για τον λαό με μαύρο δάκρυ. Οι της Νίκης. Τώρα καταλαβαίνετε τι σας περιμένει στον κόσμο. Ο κριτής είναι ο κόσμος. Ολοι μαζί θέλατε να μην έχει τη δυνατότητα ο ανακριτής να ακούει τις συνομιλίες» κατέληξε στην αναφορά του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Είστε επικίνδυνος» φώναξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, με τον κ. Φλωρίδη να απαντά εκ νέου αφοπλιστικά: «Για εσάς ναι, είμαι επικίνδυνος».

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Ούτε για ξεκάρφωμα…»

Στρέφοντας στη συνέχεια τα πυρά του στο ΠΑΣΟΚ, ο προερχόμενος από τη Χαριλάου Τρικούπη (έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός και υφυπουργός, μέχρι το 2010, όταν και αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος) Γιώργος Φλωρίδης σημείωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε πρόταση δυσπιστίας όταν ήρθε το… νεύμα από ένα δημοσίευμα με τίτλο παραπλανητικό και ψεύτικο. «Το ρεπορτάζ, μάλιστα, δεν υποστηρίζει τον τίτλο. Ούτε για ξεκάρφωμα δεν περιμένατε να περάσει καμια μέρα για να μη σας ταυτίσουν» σχολίασε δηκτικά.

«Για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα»

Ιδιαίτερα οξύς εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και για όσους επιμένουν στα περί μπαζώματος στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Οσοι το επικαλούνται [το μπάζωμα] και το χρησιμοποιούν ως θολό επιχείρημα, είναι για τα μπάζα» παρατήρησε χαρακτηριστικά, επιμένοντας πως δεν έπεσε ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου και πως τα χώματα έφυγαν για να ανοίξει δρόμος προκειμένου να έχουν πρόσβαση τα βαρέα οχήματα διάσωσης.

«Ιδού ο αριστερόστροφος φασισμός »

Κλείνοντας, ο Γιώργος Φλωρίδης επεφύλαξε μία ακόμη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις και τις αιχμές σχετικά με το αδιάβλητο των εκλογών, αλλά και κατά της ίδιας της Δικαιοσύνης (τελευταία η δήλωση Φαραντούρη κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου) :

«Προβαίνετε σε εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης που έχει σκοπό να ελαχιστοποιηθεί, ως και καταργηθεί, η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού έναντι των θεσμών με τους οποίους λειτουργεί η Ελληνική Δημοκρατία. Ολη αυτή η αμφισβήτηση, η οποία έφτασε να αμφισβητεί τον ρόλο της Δικαιοσύνης, είναι αυτό που στρώνει τον δρόμο για αυτό που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στις Πρέσπες μιλώντας για τον αριστερόστροφο φασισμό. Ο φασισμός ξεκινά πάντα με την υπονόμευση των θεσμών της δημοκρατίας. Και όταν επέλθει η αμφισβήτηση, τότε ο φασισμός έχει πετύχει τον σκοπό του» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...