480
O καθηγητής Νίκος Φαραντούρης ξιφουλκεί στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Τρίτης | ΥοuΤube / ΟΝΕ

Θα ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας; Ευχής έργον, λέει ο Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ – σφοδρή αντίδραση ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 12:03
O καθηγητής Νίκος Φαραντούρης ξιφουλκεί στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Τρίτης
|ΥοuΤube / ΟΝΕ

Θα ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας; Ευχής έργον, λέει ο Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ – σφοδρή αντίδραση ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 12:03

Πρώτα ήρθε η αξίωση (Κασσελάκη) για άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προσφυγή εκ νέου στις κάλπες. Αμέσως μετά, ως απαραίτητο συνοδευτικό, ήρθε και το αίτημα για αποστολή διεθνών παρατηρητών στις εκλογές που θα κάνει εφεξής η Ελλάδα (ως προβληματική νεοπαγής δημοκρατία της Βαλκανικής ή κάποιας άλλης «σκοτεινής» γωνιάς του κόσμου). Και η «συνταγή» ΣΥΡΙΖΑ στο «κοκτέιλ της ανατροπής» ολοκληρώθηκε με την… ευχή (Φαραντούρη) να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι.

Η δήλωση από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φαραντούρη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Οne, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Νίκο Ρωμανό, να διερωτάται αν ο κ. Φαραντούρης μπορεί, μετά την αδιανόητη –όπως τη χαρακτηρίζει– αυτή δήλωση, να παραμείνει στην ευρωλίστα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως υποψήφιος εκπρόσωπος της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Φαραντούρης προέβη σε έναν επιεικώς περίεργο παραλληλισμό, λέγοντας ότι «η Ευρωπαία Εισαγγελέας έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία», οπότε «θα ήταν ευχής έργον να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα»!

Οταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής του talk show στο One, Τάκης Χατζής, τον κάλεσε να διευκρινίσει περαιτέρω, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να επιμένει στα λεγόμενά του, συμπληρώνοντας: «Εάν [η κυβέρνηση] αποκρύπτει σκάνδαλα, ναι, και δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις».

Στην επισήμανση, δε, ότι υπάρχει υπόμνηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου προς την κυρία Κοβέσι να ασχολείται με τα της αρμοδιότητάς της, ο κ. Φαραντούρης προχώρησε σε ευθεία και ιταμή αμφισβήτηση του κύρους του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, με μία ακόμη αδιανόητη σύγκριση, «υπενθυμίζοντας» –και επιμένοντας στη συνέχεια της συζήτησης– ότι «στη χούντα ο Αρειος Πάγος έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση»!

Παρά τις αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε πίσω τίποτα από όσα είπε, φωνάζοντας ότι ο Αρειος Πάγος δεν είναι στο απυρόβλητο και ότι όλοι κρίνονται.

Η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε στη σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τονίζοντας καταληκτικά ότι «ύστερα από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Ακολουθεί η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού:

Χθες το βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Αρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία.

Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...