206
Οι γίγαντες του Διαδικτύου αποφάσισαν να πάρουν μέτρα για να μην υπερφορτωθούν τα δίκτυα | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Facebook και Instagram υποβαθμίζουν την ποιότητα των βίντεο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 10:11
Οι γίγαντες του Διαδικτύου αποφάσισαν να πάρουν μέτρα για να μην υπερφορτωθούν τα δίκτυα
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Facebook και Instagram υποβαθμίζουν την ποιότητα των βίντεο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 10:11

Ημέρες καραντίνας και υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα – και όλοι χρησιμοποιούν κατά κόρον το Ιντερνετ, υπερφορτώνοντας τα δίκτυα.

Σε αυτό το πλαίσιο και ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα υποβαθμίσει την ποιότητα του video streaming τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και σε εκείνη του Instagram στην Ευρώπη.

Αυτό γίνεται προκειμένου να μην υπερφορτωθούν τα ευρυζωνικά δίκτυα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ψηφιακής ψυχαγωγίας, αλλά και ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας εξαιτίας του κορονοϊού.

Το μέτρο θα κρατήσει όσο συνεχίσουν να υπάρχουν ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία των δικτύων, σύμφωνα με το Reuters.

Είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία εκ μέρους του Netflix, του YouTube (δηλαδή της Google) και της Amazon.

Το Netflix και το YouTube έχουν ορίσει ένα όριο 30 ημερών για την υποβάθμιση της ποιότητας των δικών τους βίντεο. Η Disney είπε ότι θα κάνει περικοπή κατά τουλάχιστον 25% της ποιότητας των δικών της βίντεο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου θα θέσει σε κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα τη νέα υπηρεσία της Disney+, ανταγωνιστική του Netflix.

Το βίντεο συνεχούς ροής (streaming) μπορεί να καταλαμβάνει ακόμη και τα δύο τρίτα της κίνησης δεδομένων στα σταθερά και κινητά ευρυζωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...