566
Η στιγμή που ο ιταλός τραγουδιστής σκύβει στο τραπεζάκι | YouTube

Eurovision: Δεν πήρα ναρκωτικά, είπε ο ιταλός τραγουδιστής – θα υποβληθεί σε τεστ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 17:35
Η στιγμή που ο ιταλός τραγουδιστής σκύβει στο τραπεζάκι
|YouTube

Eurovision: Δεν πήρα ναρκωτικά, είπε ο ιταλός τραγουδιστής – θα υποβληθεί σε τεστ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 17:35

Σάλο έχει προκαλέσει στον κόσμο της Eurovision μία «περίεργη» κίνηση του ιταλού τραγουδιστή Νταμιάνο Ντάβιντ, του συγκροτήματος Maneskin, που κέρδισε τον διαγωνισμό, το βράδυ του Σαββάτου στο Ρότερνταμ.

Ο Νταμιάνο σκύβει στο τραπεζάκι, την ώρα που οι Ιταλοί πανηγυρίζουν για τη βαθμολογία τους, σε μία κίνηση που μοιάζει σαν να παίρνει κοκαΐνη. Δεν φαίνεται πολύ καθαρά όμως, γιατί βρίσκονται μπροστά μπουκάλια. Οταν τον ρώτησαν σχετικά στη συνέντευξη Τύπου, απάντησε ότι δεν παίρνει ναρκωτικά και ότι έσκυψε για να καθαρίσει το τραπέζι από ένα σπασμένο ποτήρι.

«Ο Τόμας (ο κιθαρίστας του συγκροτήματος) έσπασε ένα ποτήρι. Δεν κάνω ναρκωτικά, σας παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό αλήθεια. Οχι κοκαΐνη, σας παρακαλώ», είπε ο Νταμιάνο.

Η μπάντα ανέβασε μια δήλωση στο Instagram, λέγοντας ότι είναι σοκαρισμένοι με κάποιους ανθρώπους που είπαν ότι ο Νταμιάνο έκανε ναρκωτικά την ώρα της ανακοίνωσης των βαθμών στην αίθουσα της Eurovision. «Είμαστε κατά των ναρκωτικών και δεν κάνουμε χρήση κοκαΐνης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τεστ γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ να παίξουμε μουσική και είμαστε τόσο χαρούμενοι με τη νίκη μας στη Eurovision και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας υποστήριξαν. Το Rock ‘n Roll ποτέ δεν πεθαίνει. Σας αγαπάμε», έγραψαν οι Maneskin.

Ανακοίνωση της EBU

Ανακοίνωση σχετικά με τα σενάρια περί χρήσης ναρκωτικών από τον ιταλό τραγουδιστή, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), η αρχή που διοργανώνει τον διαγωνισμό, την Κυριακή:

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

Οι Manneskin με το τρόπαιο της Eurovision – REUTERS/Piroschka van de Wouw
Ποιοι είναι οι Maneskin

Το ιταλικό συγκρότημα των Maneskin ξεκίνησε την πορεία του τραγουδώντας στην κεντρική οδό Βία Ντελ Κόρσο της Ρώμης. Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του συγκροτήματος είναι τα 20 έτη, και γνωρίζονται από τότε που πήγαιναν στο γυμνάσιο, στην συνοικία της Ρώμης, Μοντεβέρντε.

Η πρώτη αναγνώριση από το κοινό ήρθε το 2017, όταν συμμετείχαν και ήρθαν δεύτεροι σε μουσικό, τηλεοπτικό «Τalent Show». Ο πρώτος τους δίσκος, Chosen, έγινε πλατινένιος, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

Στη συνέχεια, το συγκρότημα πήρε μέρος σε πολλές εκπομπές της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης, κυρίως χάρη στην μεγάλη απήχηση που είχε από την πρώτη κιόλας στιγμή στους νέους.

Τα τραγούδια τους Torna a Casa (Γύρνα σπίτι) και o δίσκος Il Ballo della vita (Ο Χορός της ζωής) σημειώνουν επίσης μεγάλη επιτυχία. Το 2018 ξεκίνησαν περιοδεία σε μεγάλες ιταλικές και ευρωπαϊκές πόλεις. H αναγνώριση και στήριξη του κοινού συνεχίστηκε και με τα τραγούδια Vent’ anni (Eίκοσι χρόνια) και Le parole lontane (Οι απόμακρες λέξεις).

Φέτος, συμμετείχαν και στο ιταλικό φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, όπου κέρδισαν την πρωτιά και αυτόματα τη θέση τους στον διαγωνισμό της Eurovision, όπου αποφάσισαν τελικά να τραγουδήσουν στα ιταλικά και όχι στα αγγλικά, αλλά δέχθηκαν να αφαιρέσουν δυο «αθυρόστομες εκφράσεις» από τους στίχους του τραγουδιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...