222
Πολίτες αφαίρεσαν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο του θεάτρου «Εμπρός» | Twitter

Ψυρρή: Διαδηλωτές ανακατέλαβαν το θέατρο «Εμπρός»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 16:51
Πολίτες αφαίρεσαν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο του θεάτρου «Εμπρός»
|Twitter

Ψυρρή: Διαδηλωτές ανακατέλαβαν το θέατρο «Εμπρός»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 16:51

Πλήθος κόσμου αφαίρεσε τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο του θεάτρου «Εμπρός», το βράδυ του Σαββάτου, με τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ είχε σφραγίσει τον χώρο την περασμένη Τετάρτη.

Μετά από διαδυκτιακό κάλεσμα, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά στο θέατρο, το απόγευμα του Σαββάτου, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση του χώρου από την αστυνομία. Μετά από συναυλία, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους.

Συγκέντρωση ενάντια στην εκκένωση του θεάτρου «Εμπρός», το Σάββατο – George Vitsaras / SOOC

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αναρτήθηκε κάλεσμα στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο Facebook που απευθυνόμενο στις «φίλες και τους φίλους του θεάτρου» τους ενθαρρύνει «να συνεχίσουν την υπεράσπισή του».

Συγκεντρωμένοι ανεβάζουν πανό στην πρόσοψη του θεάτρου – George Vitsaras / SOOC

«Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος», ανέφερε στο κείμενο.

Κόσμος συγκεντρώθηκε και την Κυριακή για να εκφράσει τη συμπαράστασή του και να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έρευνα στο σημείο και σφράγισαν το κτίριο τού 1933 που ανήκει στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News