623
| Nikos Libertas / SOOC

Εθνική Συνδιάσκεψη αντί debate στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2015, 10:17

Εθνική Συνδιάσκεψη αντί debate στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2015, 10:17

Στη «Σολομώντειο» λύση της μίας Εθνικής Συνδιάσκεψης φαίνεται πως ομονοούν τελικώς οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, μόλις 14 ημέρες πριν από τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου και ενώ φαίνεται ότι εγκαταλείπονται οριστικώς τα αιτήματα, κυρίως από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, για τη διενέργεια τουλάχιστον μίας τηλεμαχίας αλλά και τη σύγκληση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν και να οριστικοποιηθούν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της ΚΕΦΕ στις 2 μμ.

Το θέμα του δημοσίου διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών της γαλάζιας ηγεσίας «ξαναζεστάθηκε» κατόπιν επιστολής του Απόστολου Τζιτζικώστα προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο, και τους τρεις συνυποψηφίους του με την οποία ζητά τη διεξαγωγή τουλάχιστον μίας Κεντρικής Συνδιάσκεψης την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αντί της αρχικής του πρότασης για 5 θεματικές Συνδιασκέψεις. «Ο διάλογος θα βοηθήσει τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επικαλείται, μάλιστα, στην ίδια επιστολή την πάγια θέση του ότι συμφωνεί με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μόνον εφ’ όσον συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα τον είχε προκαλέσει να αποδεχθεί ένα debate των τριών, ώστε να υποχρεωθεί τελικώς να εμφανιστεί και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το θέμα του δημοσίου διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών της γαλάζιας ηγεσίας «ξαναζεστάθηκε» κατόπιν επιστολής του Απόστολου Τζιτζικώστα προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο

Στην πρόταση Τζιτζικώστα απάντησε με δήλωση του ο κ.  Μεϊμαράκης, που την αποδέχθηκε, τονίζοντας, πάντως, εμμέσως πλην σαφώς ότι πρόκειται για δική του πρόταση, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαμιμίκο, χωρίς να τον κατονομάζει, τον κάλεσε να επιληφθεί των διαδικαστικών της Συνδιάσκεψης. «Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη. Έστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασης μας. Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης», σημειώνει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ανοιχτή στη διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης δηλώνει και η πλευρά του κ. Μητσοτάκη, η οποία υπενθυμίζει ότι αυτή πρώτη είχε θέσει την αναγκαιότητα του ζητήματος του δημοσίου διαλόγου με οποιαδήποτε μορφή. Θέτει, πάντως, έναν απαράβατο όπως τον χαρακτηρίζουν από το περιβάλλον του όρο, δηλαδή να είναι η Συνδιάσκεψη ανοιχτή στα ΜΜΕ. Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διευκρινίζουν, πάντως, ότι χρειάζεται συναπόφαση των υποψήφιων για την ημερομηνία διεξαγωγής της, καθώς η 18η Νοεμβρίου, που προτείνεται από τον κ. Τζιτζικώστα συμπίπτει με την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν πως τάσσονται υπέρ της διευρυμένης σύνθεσης της Συνδιάσκεψης, ούτως ώστε να αντανακλώνται εκεί όλες οι κοινωνικές δυνάμεις εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο ότι ορισμένοι θέλουν να χωρέσουν και εκεί την «κομματική καμαρίλα», που σε κάθε περίπτωση εκπέμπει μήνυμα εσωστρέφειας.

Θετικός στη διεξαγωγή τουλάχιστον μίας Συνδιάσκεψης είναι και ο κ. Γεωργιάδης. Στενοί συνεργάτες του επικαλούνται, μάλιστα, μία από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ, όταν ο εκπρόσωπος του κ. Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να θίξει το ζήτημα και να ζητήσει την πραγματοποίηση τουλάχιστον μίας Συνδιάσκεψης, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος έως τις εκλογές λιγοστεύει επικίνδυνα και πως θα αδικούσε την παράταξη και την εκλογική της βάση εάν δεν διεξαγόταν διάλογος μεταξύ των γαλάζιων υποψηφίων. Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, «πετά το γάντι» στον κ. Τζιτζικώστα καλώντας τον εκ νέου να συμφωνήσει έστω και σε μία τηλεμαχία των τριών, ώστε να «συρθεί» σε αυτήν τελικώς και ο κ. Μεϊμαράκης. Από την πλευρά του, ο κ. Παπαμιμίκος έχει διαμηνύσει προς τους ενδιαφερομένους ότι πως εφόσον υπάρχει συμφωνία των «4» στα επί μέρους της διαδικασίας τότε ο ίδιος, ως αρμόδιος θα διοργανώσει τη Συνδιάσκεψη.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...