185
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έξω από την Αγία Σοφία | REUTERS/Murad Sezer

Ερντογάν: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, αρχίζουμε ξανά γεωτρήσεις

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 15:19
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έξω από την Αγία Σοφία
|REUTERS/Murad Sezer

Ερντογάν: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, αρχίζουμε ξανά γεωτρήσεις

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 15:19

Κενό γράμμα θεωρεί τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε την επανέναρξη των γεωτρήσεων από τη χώρα του.

«Δεν υπάρχει συμφωνία» τόνισε την Παρασκευή  από την Αγιά Σοφιά όπου προσευχήθηκε για άλλη μια φορά. «Τι κάνει εκεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος;» διερωτήθηκε ακόμη και επανέλαβε ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου είναι ανύπαρκτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Αγκυρα είχε σταματήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μετά από αίτημα της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.  Αλλά την ίδια ώρα, προανήγγειλε νέες έρευνες, για τις οποίες, όπως είπε, είναι ενημερωμένη η καγκελάριος.

«Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, “εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, τους άλλους, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε”. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίζουμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης», ανέφερε σχετικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τη συμφωνία με τη Λιβύη με αποφαστικότητα και επισήμανε ότι «ειδικά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...