201
Κατά δήλωσή του, το παιδικό του όνειρο θέλει να ζήσει ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία... | Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ερντογάν: Ονειρο ζωής να κάνω την Αγιά Σοφιά τζαμί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 15:49
Κατά δήλωσή του, το παιδικό του όνειρο θέλει να ζήσει ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία...
|Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ερντογάν: Ονειρο ζωής να κάνω την Αγιά Σοφιά τζαμί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 15:49

Παροξύνεται η ρητορεία του τούρκου προέδρου και πιθανότατα εκτρέπεται σε πεδία πέραν της πολιτικής, για τα οποία αρμόδιες είναι ορισμένες ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα προσευχήθηκε σαν καλός μουσουλμάνος, κατόπιν δήλωσε ότι από πιτσιρικάς το είχε βάλει… τάμα να «απελευθερώσει» την Αγία Σοφία: «Ηταν όνειρο από τα νιάτα μας να απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της σκλαβιάς της» είπε επί λέξει.

Αυτά ελέχθησαν την  ώρα που στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έθεταν εκ νέου το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, ζητώντας ξεκάθαρες αποφάσεις (εδώ) απο τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

«Εσπασαν οι αλυσίδες» συμπλήρωσε ο Ερντογάν, που από τη νέα εβδομάδα παραδίδει τον απαράμιλλο βυζαντινό ναό σαν τζαμί στον λαό του. Φρόντισε, δε, να διευκρινίσει ότι δεν τον δεσμεύει καμία από τις διεθνείς αντιδράσεις: «Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σαν τζαμί είναι θέμα δικής μας κυριαρχίας» είπε, σχολιάζοντας ότι οι παγκόσμιες αντιδράσεις για την Αγία Σοφία είναι χωρίς περιεχόμενο.

Οπως τα μεθοδεύει τα πράγματα ο ίδιος, υπολογίζει ότι στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο «τζαμί της Αγίας Σοφίας», την Παρασκευή 24 Ιουλίου, θα συναχτούν περί τα 1.000  με 1.500 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...