190
Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενα επεισόδια, στο ίδιο κέντρο φιλοξενίας | INTIMEnews

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια Λέσβου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2017, 16:45
Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενα επεισόδια, στο ίδιο κέντρο φιλοξενίας
|INTIMEnews

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια Λέσβου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2017, 16:45

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις είχε πάρει, το μεσημέρι της Δευτέρας, εξέγερση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων Λέσβου στη Μόρια.

Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η αφορμή που πυροδότησε τις διαμαρτυρίες, ήταν η απόφαση των αρμόδιων Αρχών να επιδώσουν τη δεύτερη απορριπτική απάντηση σε αίτηση ασύλου ενός εκ των διαμενόντων στο κέντρο υποδοχής. Ο παραλήπτης μαζί με άλλους ομοεθνείς του άρχισαν να προκαλούν ένταση, βάζοντας φωτιά σε κάδο, η οποία απ΄ότι φαίνεται εξαπλώθηκε.

Οι άνδρες της Αστυνομίας που έσπευσαν να προφυλάξουν το ΠΡΟΚΕΚΑ δέχθηκε επίθεση με βροχή από πέτρες και αντέδρασαν κάνοντας χρήση χημικών. Επειτα από αυτό, η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάηκαν δυο μεγάλες σκηνές και ένα ή δύο κοντέινερ ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο ΚΥΤ για να σβήσει τη φωτιά.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής αποχώρησαν από τον χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Οι υπάλληλοι της δομής απομάκρυναν ασυνόδευτα παιδιά και γυναίκες και η Αστυνομία άρχισε τις προσπάθειες προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...