560
Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου για να ανακοινώσει τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας | INTIMEnews

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο Βασιλειάδης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 13:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/03/2018, 18:22
Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου για να ανακοινώσει τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας
|INTIMEnews

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο Βασιλειάδης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 13:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/03/2018, 18:22

Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανακοίνωσε επισήμως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την έκτακη σύσκεψη που είχε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο υφυπουργός σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να διακινδυνεύσει την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου  και για το λόγο αυτό, επωμιζόμενη το όποιο πολιτικό κόστος, αποφασίζει τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μέχρι να υπάρξει σαφές πλαίσιο με όρους και κανόνες αποδεκτούς από όλους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, γνωστοποίησε ότι ξεκινά σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit.

Η δήλωση Βασιλειάδη:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω.

Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος, το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να εφαρμόζονται για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσω συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, την ομοσπονδία, την λίγκα ενώ είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA.

(Το πρωτάθλημα)  δεν θα ξαναεκκινήσει εάν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια».

Αποφασισμένος ο Τσίπρας

Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίζεται σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός. «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, σε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων ήταν η δήλωση νωρίτερα του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Δεν χρειάζεται συζήτηση, αλλά λήψη αυστηρών μέτρων», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε για τα έκτροπα της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη:

«Οι σκηνές που είδαμε, προσβάλλουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάνουν κακό στην ομάδα και στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όποιος μπαίνει με περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο, είναι προκλητικά απαράδεκτο, όπως και να το δει ο καθένας».

Αντιδράσεις για τη διακοπή

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι αντίθετη με τη διακοπή του πρωταθλήματος και το εξέφρασε δημόσια με ανακοίνωση.

Οπως υπογραμμίζουν οι Πράσινοι, πρόκειται για μια δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, η οποία θίγει όλες τις άλλες ομάδες που δεν προκάλεσαν ή δεν μετείχαν στα έκτροπα.

Η ανακοίνωση:

«Η διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υφυπουργού, είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, που ουσιαστικά δίνει ‘’συγχωροχάρτι’’ σε όσα απρεπή και έξω από κάθε ηθική έγιναν για πολλοστή φορά από συγκεκριμένο ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η απόφαση αυτή, θίγει όλες τις άλλες ομάδες που δεν προκάλεσαν ή δεν μετείχαν στα έκτροπα και διαλύει το πρωτάθλημα, που με τις ενέργειες πολλών αναζητούσε μία νέα ισορροπία. Ταυτόχρονα ζημιώνει ανεπανόρθωτα και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια εκείνων των ομάδων που επιχειρούν με έντιμο και νόμιμο τρόπο, όπως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διατηρηθούν εντός των πλαισίων που ορίζουν οι κανονισμοί των διεθνών και εγχώριων οργάνων ποδοσφαίρου, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Διαφωνεί και η Ξάνθη

Η ΠΑΕ Ξάνθη τοποθετήθηκε στο θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει τους αγώνες της Super League επ΄ αόριστον.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...