282
Η φωτογραφία με την οποία το νατοϊκό Στρατηγείο επέλεξε να συνοδεύσει τις συγχαρητήριες ευχές προς την Τουρκία | Τwitter/@LANDCMD

Εντονο διάβημα σε Στόλτενμπεργκ για τα «συχαρίκια» στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 14:52
Η φωτογραφία με την οποία το νατοϊκό Στρατηγείο επέλεξε να συνοδεύσει τις συγχαρητήριες ευχές προς την Τουρκία
|Τwitter/@LANDCMD

Εντονο διάβημα σε Στόλτενμπεργκ για τα «συχαρίκια» στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 14:52

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απάντησε η Αθήνα στην επιεικώς άστοχη –αν όχι προκλητική– ανάρτηση του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (σ.σ. με έδρα τη Σμύρνη), που συγχαίρει την Τουρκία για την Ημέρα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (30ή Αυγούστου) και τον «εορτασμό της Νίκης τους» (σ.σ. σκέτο, χωρίς άλλη διευκρίνιση), όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο tweet (δείτε το κάτω), δηλαδή τη νίκη του τουρκικού στρατού (επί του ελληνικού) στη Μικρά Ασία το 1922.

Στην ανάρτηση γίνεται μάλιστα λόγος και για επέτειο της Τουρκικής Ανεξαρτησίας, διατύπωση που προκάλεσε την αντίδραση πολλών τούρκων χρηστών του Τwitter, οι οποίοι αξίωναν τη διόρθωσή της…

«Σε συνέχεια ανάρτησης του νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

»Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί ο χαρακτηρισμός «θλιβερή» από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τη μετατροπή της εθνικής εορτής των Τούρκων σε γιορτή μίσους, από τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν με το ανθελληνικό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε κατά την ομιλία του την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...