345
Από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αίθουσα της Βουλής | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενστάσεις και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2024, 19:04
Από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αίθουσα της Βουλής
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενστάσεις και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2024, 19:04

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το σχετικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ουσιαστικό και γόνιμο κλίμα προβληματισμού, με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ανοίγοντας τη synedr;iash, να επισημαίνει στους βουλευτές του κόμματος ότι η ιστότητα στον γάμο «αποτελεί προγραμματική θέση» της παράταξης.

«Ο ρόλος μας», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά έναντι της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, «είναι να νομοθετούμε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι να σχολιάζουμε απόψεις».

Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα την προσεχή Τρίτη, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από σειρά βουλευτών, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχής τους  από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, έθεσαν και ζήτησαν διευκρινήσεις σε σειρά νομικών ζητημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους νομικούς του κόμματος προκειμένου να απαντηθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, ενώ δεν έλειψαν από ορισμένους εξ αυτών τα πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα.

Υπενθυμίζεται πως το αμέσως προηγούμενο διάστημα η Χαρ. Τρικούπη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν ειρωνικά σχόλια για το «φροντιστήριο» της ΝΔ στην Πειραιώς για την ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών.

Ποιοι εκφράζουν ενστάσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr, με ενστάσεις και αντιρρήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο τοποθετήθηκαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (Λέσβος), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Καζάνη (Εύβοια), ο Μανώλης Χνάρης (Ρέθυμνο), ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Ελένη Βατσινά (Ηράκλειο), η Χριστίνα Σταρακά (Αιτωλοακαρνανία), ο Ανδρέας Πουλάς (Αργολίδα) και η γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο Τάσος Νικολαΐδης (που εκφράζει αντιρρήσεις σε ιδιωτικές συζητήσεις του) απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ ένας ακόμα εκ των επιφυλακτικών, ο Απόστολος Πάνας, ήταν δικαιολογημένα απών από τη συνεδρίαση – απών ήταν επίσης ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίος), ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι κατά των αλλαγών.

Υπέρ της μεταρρύθμισης εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Στέφανος Παραστατίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...