442
Ενοχος για το ομοφοβικό του παραλήρημα κρίθηκε ο Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου (φωτογραφία αρχείου) | Intimenews

Ενοχος ο Αμβρόσιος για τις ύβρεις κατά των ομοφυλόφιλων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 17:27
Ενοχος για το ομοφοβικό του παραλήρημα κρίθηκε ο Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου (φωτογραφία αρχείου)
|Intimenews

Ενοχος ο Αμβρόσιος για τις ύβρεις κατά των ομοφυλόφιλων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 17:27

Ομόφωνα ένοχο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους έκρινε, το απόγευμα της Δευτέρας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.

To δικαστήριο στην απόφασή του αναγνώρισε στον μητροπολίτη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και δεν του επέβαλε χρηματική ποινή, παρά την αρχική πρόταση.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη καθώς, όπως σημείωσε, υπήρχε αμφιβολία για το αν ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, και να οδηγήσει σε πράξεις μίσους.

Ο Αμβρόσιος είχε αθωωθεί πρωτόδικα, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης είχε προβεί σε ομοφοβικό παραλήρημα, που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», έγραφε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος σήμερα, στη δίωρη απολογία του, για ακόμη μία φορά, δήλωσε αθώος των κατηγοριών.

Τι είπε στην απολογία του

Στην απολογία του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος συνέχισε να καταφέρεται κατά των ομοφυλόφιλων και δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί διώκεται.

Ο μητροπολίτης παραδέχθηκε στους δικαστές ότι στο κείμενό του, για το οποίο βρέθηκε κατηγορούμενος, αναφερόταν σε ομοφυλόφιλους πολιτικούς, πολιτικούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία αλλά και γενικά στους ομοφυλόφιλους.

«Ουδέποτε όμως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα», τόνισε ο μητροπολίτης, υποστηρίζοντας ότι κηρύττει «τον νόμο του Θεού και τον λόγο των Πατέρων».

Σήμερα, υποστήριξε ότι «αστειευόταν»: «Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.  Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο. Μισώ την αμαρτία, αγαπώ τον άνθρωπο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο μητροπολίτης υποστήριξε κατά την απολογία του ότι είχε γράψει το επίμαχο κείμενο πριν ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης και «συνεπώς η συμβίωση ανθρώπων του ιδίου φύλου ήταν ποινικό αδίκημα».

Ο κατηγορούμενος μητροπολίτης διάβασε επανειλημμένως αποσπάσματα του αποστόλου Παύλου: «Εάν καταδικάσετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε και εμένα», είπε. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού», πρόσθεσε.

«Η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική ημέρα της ζωής μου. Για την αγάπη του Χριστού διώκομαι. Ο λόγος μου είναι συμβολικός, μεταφορικός, σκοπός μου ήταν να ενημερώσω», υποστήριξε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε ότι οι ομοφυλόφιλοι «προσβάλλουν τα θεία».

«Το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να με κρίνει ως επίσκοπο και δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα κατηγορούμαι», κατέληξε ο Αμβρόσιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...