502
Η Ολίβια Κόλμαν πολιορκείται από τα φλας των φωτορεπόρτερ ασταμάτητα μετά την επιτυχία της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου | EPA/CLAUDIO ONORATI

Η Ολίβια Κόλμαν υποφέρει από την ξαφνική δημοσιότητα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 15:02
Η Ολίβια Κόλμαν πολιορκείται από τα φλας των φωτορεπόρτερ ασταμάτητα μετά την επιτυχία της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου
|EPA/CLAUDIO ONORATI

Η Ολίβια Κόλμαν υποφέρει από την ξαφνική δημοσιότητα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 15:02

Η βρετανίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν οφείλει χωρίς αμφιβολία την ξαφνική δημοσιότητα που απολαμβάνει (;) στον έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο.

Σε κάθε βραβείο ερμηνείας που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής, δεν ξεχνά να αναφερθεί σε εκείνον με τα πιο ενθουσιώδη λόγια. Πρωτοσυνεργάστηκαν στον «Αστακό» και τώρα είναι η σειρά της προτεινόμενης για δέκα Οσκαρ, «Ευνοούμενης», με την ίδια να είναι ένα από τα φαβορί για το αγαλματίδιο που θα πιστοποιεί την καλύτερη ερμηνεία Α’ γυναικείου ρόλου.

Οπως αναφέρει όμως δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, η Κόλμαν έχει αρχίσει να αγχώνεται και να «απειλείται» από την ξαφνική απώλεια της ανωνυμίας της και προτιμά να ζει σαν ερημίτης.

Η Ολίβια Κόλμαν σε σκηνή από την «Ευνοούμενη» (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου (Fox Searchlight Pictures)

Η 44χρονη ηθοποιός νιώθει ξαφνικά πολύ εκτεθειμένη στα βλέμματα. Οταν λοιπόν δεν βρίσκεται και δεν φωτογραφίζεται σε κάποιο φεστιβάλ, προτιμά να κλείνεται στο σπίτι της, όπου ξαναβρίσκει την ησυχία της. Εξομολογείται μάλιστα, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί όλα τα βλέμματα που είναι στραμμένα επάνω της, όταν για παράδειγμα βγαίνει έξω για ψώνια.

«Εχω φίλους που λατρεύω και μου αρέσει να τους συναντώ σε “ασφαλή μέρη”, στο σπίτι μου, ή στο σπίτι τους. Βλακωδώς δεν περίμενα ποτέ ότι η διασημότητα θα χτυπούσε ποτέ τη δική μου πόρτα. Το μόνο που ήθελα, ήταν να δουλεύω, να παίζω ωραίους ρόλους. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που με πλησιάζουν είναι πολύ ευγενικοί, η αίσθηση ότι πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορήσω έξω στον δρόμο όπως ακριβώς θέλω, είναι πολύ αγχωτική» λέει με γερές δόσεις ειλικρίνειας και αυτοσαρκασμού.

Η Βρετανή Ολίβια Κόλμαν με τη συμπρωταγωνίστριά της στο «The Favourite», Αμερικανίδα Εμα Στόουν (REUTERS/Mario Anzuoni)

Φυσικά, δεν φτάνει στο σημείο να απαρνηθεί όλη αυτή την ξαφνική επιτυχία, καθώς χάρη σε αυτή, θα εξασφαλίσει κι άλλους σπουδαίους ρόλους στο μέλλον.

Μία φορά μάλιστα, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τη Wikipedia, καθώς είχε προσέξει ότι έγραφε εντελώς λάθος την ημερομηνία γέννησής της: «Ηταν λάθος ημέρα, λάθος μήνας και το χειρότερο, λάθος χρονολογία: με παρουσίαζαν οκτώ ολόκληρα χρόνια μεγαλύτερη!».

«Τους έστειλα e-mail, υποκρινόμενη ότι δεν ήμουν εγώ. Τους έγραψα “ήμουν συμμαθήτρια της Κόλμαν στο σχολείο και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι τότε τα γενέθλιά της”. Δεν ήθελα να με περάσουν για τόσο ματαιόδοξη, γι’ αυτό προσποιήθηκα ότι ήμουν… μία συμμαθήτριά μου» αφηγείται με το απολαυστικό βρετανικό της χιούμορ.

Δεν πήρε καμία απάντηση κι έτσι επέμεινε, στέλνοντας και δεύτερο mail. Οταν δεν απάντησαν ούτε και σε εκείνο, αναγκάστηκε να ρίξει τις μάσκες και να παραδεχτεί: «Για την ακρίβεια, είμαι η ίδια η Ολίβια Κόλμαν και με ενοχλεί που με μεγαλώσατε κατά οκτώ χρόνια. Τότε απάντησαν “πρέπει να μας δείξετε ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για να μας πείσετε” και εγώ συγχύστηκα και τους είπα “ποια γ@@@ένη ληξιαρχική πράξη είδατε όταν με βγάλατε οκτώ χρόνια μεγαλύτερη;”».

Τελικά, ύστερα από όλη αυτή τη διαδικτυακή περιπέτεια, η ημερομηνία γεννήσεως άλλαξε και πλέον αναγράφεται η σωστή: 30 Ιανουαρίου 1974. «Τώρα που το σκέφτομαι, αφού έκαναν που έκαναν τη διόρθωση, έπρεπε να τους πω ότι είμαι πολύ νεότερη» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...