236
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν προσέρχεται στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας | Reuters

Ενοχος για βιασμό τρίτου βαθμού ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 19:06
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν προσέρχεται στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας
|Reuters

Ενοχος για βιασμό τρίτου βαθμού ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 19:06

Ένοχος για τις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες με τις οποίες ήταν αντιμέτωπος κρίθηκε τη Δευτέρα ο 67χρονος κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Υστερα από πέντε ημέρες διασκέψεων στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το σώμα των ενόρκων, που αποτελούνταν από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, κατέληξε σε ετυμηγορία.

Συγκεκριμένα, οι ένορκοι έκριναν ότι ο πρώην ιδιοκτήτης της Miramax είναι ένοχος για την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού τρίτου βαθμού.

Ωστόσο, το δικαστήριο αθώωσε τον Γουάινσταϊν για την κατηγορία του βιασμού πρώτου βαθμού και για αυτήν της κατά συρροή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ποινή που αναμένεται να του απαγγελθεί ενδέχεται να ανέλθει μέχρι τα 25 έτη φυλάκισης.

Η καταδίκη του βάζει οριστική ταφόπλακα στην ήδη κατεστραμμένη καριέρα του, ενώ θέτει οριστικό τέλος στην παντοδυναμία που είχε ως ο πλέον ισχυρός παραγωγός του αμερικανικού κινηματογράφου.

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του εκκρεμεί και άλλη δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο στο Λος Αντζελες.

Οι μαρτυρίες που τον ενοχοποίησαν

Οι τέσσερις γυναίκες που κατέθεσαν θέλησαν να σκιαγραφήσουν τη διαρκή απρεπή συμπεριφορά του παραγωγού απέναντι στις γυναίκες, η οποία, όπως υποστήριξαν, ήταν «συστηματική» και όχι ένα μεμονωμένο γεγονός.

Οι κατηγορίες βασίστηκαν στην κατάθεση της Μίριαμ Χάλεϊ, πρώην τηλεοπτικής παραγωγού, η οποία κατέθεσε πως ο Γουάινσταϊν την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν το 2006.

Η δεύτερη μαρτυρία που οδήγησε στην ενοχοποίηση του παραγωγού ήταν εκείνη της Τζέσικα Μαν, ηθοποιού που υποστήριξε πως ο παραγωγός τη βίασε στο ξενοδοχείο του Μανχάταν το 2013.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...