679
Η Μέγκαν εν δράσει | Facebook/ Emma Gray

Τσοπανόσκυλο «έπιασε» 20.000 ευρώ σε δημοπρασία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:31
Η Μέγκαν εν δράσει
|Facebook/ Emma Gray

Τσοπανόσκυλο «έπιασε» 20.000 ευρώ σε δημοπρασία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 17:31

Στη Βρετανία, άλλη μία Μέγκαν μετακομίζει λίαν συντόμως στις ΗΠΑ, μα δεν πρόκειται για τη δούκισσα του Σάσεξ, αλλά για ένα κόλεϊ, που μόλις έγινε το πιο ακριβό τσοπανόσκυλο όλων των εποχών.

Η Μέγκαν, που μεγάλωσε σε μια απομακρυσμένη φάρμα στον αγγλικό Βορρά, είναι 2,5 ετών και πριν από λίγες ημέρες πήρε μέρος σε δοκιμαστικά για τσομπανόσκυλα. Την επομένη, ένας αγρότης από την Οκλαχόμα, στην Αμερική, έδωσε 18.900 στερλίνες (22.500 ευρώ), κερδίζοντας τη δημοπρασία για τις υπηρεσίες της.

Υπεύθυνη για την εκπαίδευση της Μέγκαν είναι και η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια της: Η 34χρονη Εμα Γκρέι, που είναι βοσκοπούλα από τα 19 της. Αφότου κατέγραψε σε ένα βιβλίο της εμπειρίες της από τη ζωή στη φάρμα και τις δυσκολίες της στην αναζήτηση συντρόφου, έγινε γνωστή ως «Η πιο μοναχική βοσκοπούλα της Βρετανίας».

Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ωστόσο, η Γκρέι αφιέρωσε τον χρόνο της στην εκπαίδευση σκυλιών και παράλληλα παντρεύτηκε έναν πυροσβέστη, με τον οποίο μοιράζεται την αγάπη της για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, η Γκρέι είπε πως ακόμη και η ίδια δεν περίμενε να λάβει μια τόσο μεγάλη προσφορά για τη Μέγκαν, διαβεβαιώνοντας, όμως, πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό σκυλί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Winner winner. Meg is overall Northumberland Champion and also won the championship trial! What a season! #sheepdog #trial #sheepdogtrial #sportsdog #workingdogs #csj #bordercollie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmagrayshepherdess (@emmagrayshepherdess) στις


Λέγεται ότι στην Αμερική τα πάντα είναι μεγαλύτερα και, πράγματι, όταν η Μέγκαν καταφτάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα προσέχει γελάδια ράτσας ουάγκιου και όχι πρόβατα, αλλά μάλλον θα τα καταφέρει μια χαρά. Αλλωστε, προέρχεται από μια πολύ καλή οικογένεια, καθώς τόσο ο πατέρας της, αλλά και μία θεία της, έχουν κερδίσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό τσοπανόσκυλων.

Πάντως, αν αρχίσει να νοσταλγεί τα αγγλικά πρόβατα, μπορεί, τουλάχιστον, να παρηγορηθεί ξέροντας πως έχει υπό την επίβλεψη της κάποιες από τις πιο ακριβές αγελάδες του κόσμου. Ο νέος ιδιοκτήτης της είχε σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ, όταν αγόρασε μια αγελάδα ουάγκιου για 257.000 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια, οι αμερικανοί αγοραστές δεν φοβούνται να ξοδέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για βρετανικά τσομπανόσκυλα, μιας και θεωρούνται από τα καλύτερα εκπαιδευμένα σκυλιά. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα σκυλί φάρμας θα κόστιζε περίπου 2.000 λίρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...