300
Η Ντόνα Ροτούνο μαζί με τον πελάτη της, έξω από το δικαστήριο | REUTERS

Ο Γουάινσταϊν «είναι ένοχος μόνο επειδή απάτησε τη σύζυγό του», ισχυρίζεται η δικηγόρος του

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:33
Η Ντόνα Ροτούνο μαζί με τον πελάτη της, έξω από το δικαστήριο
|REUTERS

Ο Γουάινσταϊν «είναι ένοχος μόνο επειδή απάτησε τη σύζυγό του», ισχυρίζεται η δικηγόρος του

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:33

Η δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Ντόνα Ροτούνο, γνωστή για τη σκληρότητα των ερωτήσεών της σε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης στο δικαστήριο, δήλωσε ότι το μοναδικό πράγμα για το οποίο είναι ένοχος ο πελάτης της είναι επειδή απάτησε τη σύζυγό του…

Σε συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή στο «60 Minutes Australia», η Ντόνα Ροτούνο επανέλαβε έναν ισχυρισμό που έχει κάνει επίσης στο δικαστήριο, πως ο πελάτης της «είναι αμαρτωλός αλλά όχι εγκληματίας».

«Είναι ο Χάρβεϊ ένοχος για αμαρτίες; Σίγουρα, αλλά αυτό δεν σε κάνει εγκληματία», ακούγεται να λέει σε αποσπάσματα της συνέντευξης, που κυκλοφόρησαν χθες. «Αμαρτία είναι το να απατήσεις τη γυναίκα σου», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ενώ είναι σε ισχύ απαγόρευση από τη δικαστή στη Ροτούνο να έχει επαφές με τα μέσα ενημέρωσης. Η πλευρά της δικηγόρου του Γουάινσταϊν υποστηρίζει ότι η συνέντευξη δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, πριν, δηλαδή, από τη δικαστική απόφαση.

Οι πέντε γυναίκες και οι επτά άνδρες ένορκοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα κρίνουν ένοχο ή όχι τον Γουάινσταϊν για δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και δύο κατηγορίες βιασμού.

Στη συνέντευξη, η διαβόητη δικηγόρος, που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης για λογαριασμό των κατηγορουμένων, αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder, επαναλαμβάνοντας την άποψή της, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, πως οι γυναίκες φέρουν ευθύνη για τις σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τους. «Οταν επιστρέφεις σπίτι με κάποιον επειδή έκανες δεξιά στην οθόνη του κινητού σου, το να συμπεριφέρεσαι σαν να μην έχεις ιδέα σε τι συναινείς, μου φαίνεται γελοίο», είπε.

Η ίδια είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί δεν θα έβαζε «ποτέ τον εαυτό της σε αυτή τη θέση», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πιστεύει πως όσες γυναίκες έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση, ήταν με δική τους ευθύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...