435
Ο Νίκος Γεωργιάδης στα έδρανα της Βουλής το 2005 όταν ήταν βουλευτής Κερκύρας με τη ΝΔ | ΑΠΕ/ ΣΑΪΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ενοχος για ασέλγεια κατά ανηλίκων ο Νίκος Γεωργιάδης – 28 μήνες με αναστολή

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 16:30
Ο Νίκος Γεωργιάδης στα έδρανα της Βουλής το 2005 όταν ήταν βουλευτής Κερκύρας με τη ΝΔ
|ΑΠΕ/ ΣΑΪΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ενοχος για ασέλγεια κατά ανηλίκων ο Νίκος Γεωργιάδης – 28 μήνες με αναστολή

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 16:30

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, που κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην βουλευτής είναι ένοχος για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής.

Στον Νίκο Γεωργιάδη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ (σ.σ. συγκεκριμένα για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών, για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση 28 μήνες).

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιοπερίεργη τη στάση που τήρησε ο κατηγορούμενος στην όλη υπόθεση (και κατά την απολογία του).

«Δεν τον άγγιζε τίποτα», επανέλαβε πολλές φορές. «Απολογούμενος ο Γεωργιάδης δεν αναφέρει τίποτα για τη διαδικασία δεν τον αγγίζει, τίποτα από το κατηγορητήριο δεν τον αγγίζει (…) φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομα του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία. Προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στην Μολδαβία,  για να μην εμπλακεί το όνομα του σε καμιά υπόθεση. Με όποιο νομικό τρόπο ή μέσο η όπλο είχε προσπάθησε να μην συνεχιστεί η να ανασυρθεί η υπόθεση εναντίον του στη Μολδαβία».

Γεωργιάδης: «Προϊόν δικαστικής πλάνης η καταδίκη μου»

O κ. Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Μαξίμου κατά Πειραιώς

Στο θέμα έσπευσε να δώσει πολιτικές διαστάσεις το Μέγαρο Μαξίμου, εγκαλώντας τη ΝΔ ότι στάθηκε στο πλευρό του κατηγορούμενου και να μιλήσει για «πολιτική δίωξη».

Ανέφεραν από το Μαξίμου:

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

– Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

– Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

– Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...