314
Ο Μαρκ Χόλις άφησε το δικό του μουσικό αποτύπωμα | Facebook

Εφυγε από τη ζωή στα 64 του ο τραγουδιστής των «Talk Talk»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 15:12
Ο Μαρκ Χόλις άφησε το δικό του μουσικό αποτύπωμα
|Facebook

Εφυγε από τη ζωή στα 64 του ο τραγουδιστής των «Talk Talk»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 15:12

Ο Μαρκ Χόλις, ηγετική μορφή του βρετανικού συγκροτήματος «Talk Talk» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Τον θάνατό του καλλιτέχνη ανακοίνωσε ο γιατρός και στενός του φίλος, Αντονι Κοστέλο.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, o Κοστέλο είχε συγγένεια με τον Χόλις και τον χαρακτήρισε ως έναν «καταπληκτικό σύζυγο και πατέρα». Πρόσθεσε ότι «αν και είχε αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία εδώ και 20 χρόνια, παρέμενε ωστόσο ένα αδιαμφισβήτητο μουσικό είδωλο». Χιλιάδες είναι τα μηνύματα των φίλων της μουσικής του που κατακλύζουν τα social media, ενώ οι θαυμαστές του ανεβάζουν τα τραγούδια των «Talk Talk» που αγαπήθηκαν.

Οι «Talk Talk» δημιουργήθηκαν το 1981 και μέσα σε μία δεκαετία περίπου, κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ. Γνώρισαν επιτυχία με synth pop κομμάτια, μεταξύ πολλών άλλων, τα «It’s my life» και «Such a Shame». Μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’80, αποφάσισαν να εξερευνήσουν περισσότερο πειραματικούς ήχους, χωρίς όμως να χάσουν την ξεχωριστή μουσική τους ταυτότητα.

Το επιδραστικό μουσικό σχήμα θεωρείται πως γεφύρωσε το κενό ανάμεσα στον νέο ρομαντισμό και το post rock και αναδιαμόρφωσε το μουσικό σκηνικό με μία σειρά από πολύ αξιόλογες κυκλοφορίες.  Ο Χόλις υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής του σχήματος και ο μουσικός που υπέγραψε την πλειονότητα των συνθέσεών του.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 4 Ιανουαρίου του 1955. Σπούδασε ψυχολογία, αλλά τον κέρδισε η μουσική. Δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα το 1977. Εδωσε σχήμα στους «Talk Talk» το 1981 μαζί με τους Πολ Γουέμπ, Λι Χάρις και Σάιμον Μπρένερ.

Είχαν πολύ πιστό κοινό και αποτελούσαν την ήρεμη δύναμη της βρετανικής μουσικής σκηνής.

Ο Χόλις έγινε ακόμη πιο γνωστός σε ένα νεότερο κοινό με την διασκευή του «It’s my Life» από τους «No Doubt» το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία το 2003, ύστερα από τη συγκεκριμένη μουσική του «μετενσάρκωση».

Το σχήμα διαλύθηκε το 1992, επειδή ο Χολις ήθελε να αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Κυκλοφόρησε μία σόλο δουλειά με τίτλο το όνομα του το 1998 προτού αποσυρθεί εντελώς από την μουσική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...