226
Φωτογραφία από το σημείο της πρόσκρουσης | Τwitter

Δέκα τραυματίες από πρόσκρουση συρμού του ΗΣΑΠ στον σταθμό Κηφισιάς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 13:06
Φωτογραφία από το σημείο της πρόσκρουσης | Τwitter

Δέκα τραυματίες από πρόσκρουση συρμού του ΗΣΑΠ στον σταθμό Κηφισιάς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 13:06

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του ατυχήματος με συρμό του ΗΣΑΠ που το μεσημέρι της Τρίτης προσέκρουσε σε τοιχίο στον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς έμπαινε στον τερματικό σταθμό ο συρμός, δεν έκοψε ταχύτητα προκειμένου να σταματήσει, και προσέκρουσε στο στηθαίο στο τέλος της αποβάθρας όπου περίμενε αρκετός κόσμος.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο οδηγός υποστήριξε ότι ο συρμός γλίστρησε πάνω στις ράγες, χωρίς εκείνος να είναι σε θέση να τον ακινητοποιήσει.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δέκα άτομα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ολοι τους μεταφέρθηκαν σε ΚΑΤ, «Ερυθρό Σταυρό» και «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.

Σε ανακοίνωσή της για το συμβάν, η «Σταθερές Συγκοινωνίες» Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ)  αναφέρει ότι «στις 12.15 ο συρμός λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής, προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής στο σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 9 επιβάτες».

«Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά. Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό», διευκρινίζεται.

Σε δήλωσεις του στο Μega, o επικεφαλής της δύναμης της Πυροσβεστικής αντιπύραρχος Γιώργος Πετρόπουλος που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, ανέφερε ότι το τρένο δεν φρέναρε πιθανώς λόγω ολισθηρότητας από τη βροχή ή λόγω άλλης βλάβης, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο στηθαίο στο τέλος της διαδρομής. Οπως είπε, τα ακριβή αίτια του ατυχήματος είναι υπό διερεύνηση.

;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...