1149
Το 2020 ο Κάρλος Γκον, ο Ρούντι Τζουλιάνι, η Μαντόνα, ο Βrexiteer Ντόμινικ Κάμινγκς και ο ούγγρος ακροδεξιός ευρωβουλευτής Γιόζεφ Ζάγιερ πρωταγωνίστησαν σε μικρά κωμικοτραγικά επεισόδια μεγάλης όμως σημασίας | CreativeProtagon/Facebook/Reuters/EPA

Εννέα «περίεργες ιστορίες» από το παλαβό και κορονοϊκό 2020

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 21:41
Το 2020 ο Κάρλος Γκον, ο Ρούντι Τζουλιάνι, η Μαντόνα, ο Βrexiteer Ντόμινικ Κάμινγκς και ο ούγγρος ακροδεξιός ευρωβουλευτής Γιόζεφ Ζάγιερ πρωταγωνίστησαν σε μικρά κωμικοτραγικά επεισόδια μεγάλης όμως σημασίας
|CreativeProtagon/Facebook/Reuters/EPA

Εννέα «περίεργες ιστορίες» από το παλαβό και κορονοϊκό 2020

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 21:41

Το ότι το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας δεν το αμφισβήτησε ο Πoλ Ντάλισον στο κείμενό του στο Politico. Διάλεξε όμως να προβάλει εννέα «περίεργες ιστορίες» που αναδεικνύουν με τον τρόπο τους το παλαβό σκηνικό. Επειδή, λόγου χάρη, εμείς οι κοινοί θνητοί πήγαμε (και πάμε ακόμη) στον φούρνο για να αγοράσουμε ψωμί «ντυμένοι σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ», όπως λέει. Σιγά τα ωά… Εδώ κοτζάμ Τζουλιάνι έβγαλε έναν δεκάρικο σε γκαράζ, δίπλα σε πορνομάγαζο, και τον άκουσαν μόνον οι… πεθαμένοι!

Ο boss σε μπάσο

Η ιστορία που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2020 (και για αυτόν τον λόγο εντάσσεται στα φοβερά συμβάντα της χρονιάς, αν και αφορά το 2019 επί της ουσίας) άφησε τον κόσμο εμβρόντητο από έκπληξη: ο boss μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου διέφυγε από τον έλεγχο των ιαπωνικών αρχών κρυμμένος μέσα σε μία θήκη μπάσου!

Ολοι θυμόμαστε τον Κάρλος Γκον, δεν είναι έτσι; Μπορεί να ήταν ζάπλουτος και επικεφαλής του ομίλου Renault-Nissan-Mitshubishi ο φουκαράς, αλλά δεν ήταν και κανένα κορόιδο. Δεν ήθελε, βρε αδελφέ, να δικαστεί και να καταδικαστεί για απάτες και υπεξαιρέσεις σαν κοινός κακοποιός. Ε, και σαν λάτρης της καλής και σοβαρής μουσικής που είναι, βούτηξε στον πάτο της βαλίτσας του μπάσου, μούλωξε εκεί χάμω, αλλά κατάφερε να εγκαταλείψει σαν κύριος την Ιαπωνία για τον Λίβανο. Το κλειδί του φα, λοιπόν, έγινε το αντικλείδι του φαγά, του καλοφαγά, του φαταούλα.

Η Μαντόνα σώζει την ΕE

Τον Μάιο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διοργάνωσε έναν «τηλεμαραθώνιο» για να συγκεντρώσει κεφάλαια με σκοπό την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τότε εμφανίστηκε και η ποπ τραγουδίστρια Μαντόνα με προσφορά γενναία: ένα εκατ. δολάρια για την πανδημία δεν το λες και αστείο ποσόν. Αλλά το αστείο είναι ότι η Μαντόνα έπρεπε έτσι να ενταχθεί στην Ενωση, αφού προσέφερε περισσότερο χρήμα από άλλα μέλη της! Συγχαρητήρια, λοιπόν, στο νεότερο μέλος της ΕΕ, τη… Μαντόνα.

Το παγωτό σε κάνει γκέι

Σύμφωνα με τη ρωσίδα πολιτικό Εκατερίνα Λάχοβα, ένα παγωτό που λέγεται «Rainbow» και διαφημίζεται με σχεδιασμένα ουράνια τόξα (και όχι, ας πούμε, με ανυψωτικά μηχανήματα ή βουλκανιζατέρ) προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία και πρέπει να απαγορευτεί. Το είπε και στον πρόεδρο Πούτιν, ότι το πολύχρωμο παγωτό θα μπορούσε να οδηγήσει τα παιδιά σε «εξοικείωση» με τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ.

Δαιμονικά σπέρματα

Η δρ Στέλα Γκουαντίκου-Αμπε Ιμάνουελ απασχολεί τον σχολιογράφο του Politico ως τέταρτη περίεργη ιστορία του 2020. Γιατί; Πιθανώς επειδή τυγχάνει και πάστωρ. Η εν λόγω αμερικανοκαμερουνέζα ιατρός με τις πνευματικές ανησυχίες μέσα στην πανδημία δημοσίευσε ένα βίντεο στα σόσιαλ μίντια και έγινε viral. Εκεί έλεγε ότι η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να θεραπεύσει την COVID-19 και ότι μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση είναι αναποτελεσματικά και περιττά. Οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων κατάργησαν το βίντεό της, μιλώντας για παραπληροφόρηση. Ο Ντάλισον τη συσχετίζει με τον Τραμπ και την ειρωνεύεται με τον τίτλο που ήδη έχετε διαβάσει.

Βγάζω το καβούρι βόλτα

Οι χαραμάδες στο lockdown ήταν και εξακολουθούν να είναι τα χαρτιά και τα SMS για τη βόλτα του κατοικιδίου. Αλλά οι Ισπανοί το παράκαναν. Και τι δεν έβγαλαν στο πεζοδρόμιο για κατούρημα! Από σκύλους, φυσικά, μέχρι καβούρια, κότες και κατσίκες. Διά των προστίμων απεδείχθη ότι η αστυνομία εννοεί σαν κατοικίδιο ζώο μόνο το σκυλί. Διευκρίνισε, δε, ότι ούτε τα γουρούνια θεωρεί κατοικίδια ούτε τα καναρίνια.

Ομως οι Ισπανοί ντύθηκαν δεινόσαυροι και βγήκαν να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Η χαρά της μύγας

Ο κορονοϊός έκλεισε τις δημόσιες τουαλέτες στη Γάνδη. Καλοκαιριάτικα. Και έχει και στο Βέλγιο μύγες, φυσικά. Μεγάλες σαν παραδοσιακό ντόπιο σοκολατάκι δεν είναι, αλλά τη δουλειά τους την κάνουν άμα βρουν φαΐ. Και εφέτος είχαν μπόλικο για να ορμήσουν, σε παρτέρια και σοκάκια, αφού «πολλοί ανακουφίστηκαν στους υπέροχους εξωτερικούς χώρους». (Ας θεωρήσουμε το θέμα αηδιαστική παρένθεση και λήξαν, αν και στο post δεν υπάρχει καζανάκι να το τραβήξουμε.)

Από τα σαλόνια στα αλώνια

«Η μεγαλύτερη λάθος κράτηση όλων των εποχών», λέει ο Ντάλισον, έγινε από το επιτελείο του Τραμπ, μετεκλογικώς, στη Φιλαδέλεφεια. Αντί να κλείσουν για συνέντευξη Τύπου το πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons», έκλεισαν έναν υπαίθριο χώρο γκαράζ μίας μικρομεσαίας επιχείρησης που λέγεται «Four Seasons Total Landscaping». Βέβαια, στα σόσιαλ μίντια έγινε πανηγύρι. Οχι για το λάθος αυτό καθαυτό – άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε, καμιά φορά και εσκεμμένως. Η πλάκα είναι ότι η αλάνα στην οποία μίλησε ο Ρούντι Τζουλιάνι (και όχι ο Τραμπ, φυσικά) γειτνιάζει με ένα πορνοβιβλιοπωλείο και με ένα αποτεφρωτήριο νεκρών!!!

Ο Ρούντι Τζουλιάνι αγορεύει έξω από το γκαράζ, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος (EPA/JUSTIN LANE)

Ακολουθεί η φοβερή ανάρτηση του πορνομάγαζου, αφού ως γνωστόν οι πεθαμένοι ούτε μιλιά έχουν πια για να χαλαλίσουν ούτε και χάχανα για να παρηγορηθούν.

Οδήγηση στα τυφλά

Τον Νοέμβριο απολύθηκε ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο άνθρωπος που συμβούλεψε τον Μπόρις Τζόνσον να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ντάλισον θεωρεί τον Κάμινγκς «υπεύθυνο για το άσχημο κοστούμι» που αναγκάστηκε να φορέσει ο βρετανός πρωθυπουργός και «με αυτό να σταθεί μπροστά στις κάμερες». Τα βέλη του σχολιογράφου του Politico με στόχο τον Κάμινγκς διασχίζουν τον χρόνο και φθάνουν μέχρι την περασμένη άνοιξη, όταν ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, εν μέσω lockdown, διέσχισε όλη την Αγγλία με το Ι.Χ. του. Η αναφορά σε εκείνο το εαρινό οδηγικό περιστατικό γίνεται μόνο και μόνο για να βγει ένας υπαινικτικός τίτλος, αυτός που διαβάσατε. Μόνο που δεν έχει σχέση με την ασήμαντη απόδραση του Κάμινγκς από το Λονδίνο, αλλά με την πολυσήμαντη απόδραση του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες…

Λιγούρα και υποκρισία

«Το όργιο που όλοι λαχταρούσαμε» είναι ο τίτλος του τελευταίου σχολίου του Ντάλισον. Επειδή το κείμενο αφορά γκέι πάρτι με ναρκωτικά στις Βρυξέλλες, ας δεχθούμε την υπερβολή του ως αναπόφευκτη συνέπεια του ενθουσιαστικού οίστρου του σχολιογράφου. Η ουσία του κειμένου αφορά την υποκρισία και την ανανδρία του ούγγρου ευρωβουλευτή ο οποίος και καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία αν και ήταν ομοφυλόφιλος. Τα ναρκωτικά που κουβαλούσε ο τύπος, ο οποίος μέχρι τότε ανήκε υπερηφάνως στο κόμμα του Βίκτορ Ορμπαν, δεν πολυσκότισαν τον Ντάλισον. Επικέντρωσε όμως στο πολιτικό παρελθόν του Γιόζεφ  Ζάγιερ, αφού αυτός ο «ακροδεξιός πολιτικός είχε ιστορία καταστολής των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ», αλλά και στον διασυρμό του, αφού «πιάστηκε σε γκέι όργιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...