550
«Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό» ανέφερε στη δήλωσή του ο Γιόζεφ Ζάγιερ | twitter

Ευρωβουλευτής του Ορμπαν σε γκέι πάρτι οργίων εν μέσω καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 18:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/12/2020, 22:01
«Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό» ανέφερε στη δήλωσή του ο Γιόζεφ Ζάγιερ
|twitter

Ευρωβουλευτής του Ορμπαν σε γκέι πάρτι οργίων εν μέσω καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 18:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/12/2020, 22:01

Μέλος του του ακροδεξιού ομοφοβικού κόμματος Fidesz του Βίκτορ Ορμπαν, το οποίο αποπέμφθηκε από τους κόλπους του ΕΛΚ τον περασμένο Μάρτιο, είναι ο Γιόζεφ Ζάγιερ (József Szájer), ο ευρωβουλευτής ο οποίος συνελήφθη σε σεξουαλικό πάρτι οργίων την περασμένη Παρασκευή σε υπόγειο μπαρ των Βρυξελλών (εδώ).

Σε δήλωσή του, ο 58 χρονος Ζάγιερ παραδέχτηκε ότι μετείχε στο πάρτι, ζήτησε συγγνώμη που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους για τον κορονοϊό και παραιτήθηκε. Ωστόσο αρνείται την χρήση ναρκωτικών ουσιών, μολονότι η αστυνομία των Βρυξελλών έχει αδιάσειστα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Euronews, Ντάρεν ΜακΚάφρεϊ, «στο γκέι πάρτι συμμετείχαν 25 άνδρες ενώ ο Ζάγιερ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη. Αφού τον έπιασαν επικαλέστηκε την ασυλία του. Οπως επεσήμανε ο ΜακΚάφρεϊ, ο Ζάγιερ είναι στενός συνεργάτης του Ορμπαν και «συμμετείχε στην προπαρασκευαστική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος το οποίο πλέον περιλαμβάνει την φράση: “Η Ουγγαρία θα προστατεύσει τον θεσμό του γάμου ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας…”».

Την Κυριακή και εν αναμονή των αποκαλύψεων ο Ζάγιερ υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωβουλή γνωρίζοντας προφανώς ότι τα νέα θα κυκλοφορούσαν.

«Δεν πήρα ναρκωτικά»

Η δήλωση του Γιόζεφ Ζάγιερ: «Οι ειδήσεις στον βελγικό Τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ημουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και με οδήγησε στο σπίτι.

Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα να υποβληθώ άμεσα σε τεστ, αλλά οι αστυνομικοί δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν ήταν δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται.

Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα».

Τι λέει η αστυνομία

Η αναφορά της βελγικής αστυνομίας μπορεί να μην αποκαλύπτει τα ονόματα των εμπλεκομένων, αλλά από τα συμφραζόμενα και τις πληροφορίες που δίνονται, «φωτογραφίζεται» πολύ καθαρά ο ούγγρος πολιτικός.

Ο Ζάγιερ προσπάθησε να διαφύγει από τον έλεγχο των αστυνομικών κατεβαίνοντας από υδρορροή, ενώ στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, οι αστυνομικοί βρήκαν ναρκωτικά χάπια.

Το περιστατικό συνέβη στις 21:30 της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου. Περί τα 20 με 25 άτομα, στην πλειονότητά τους άνδρες, εντοπίστηκαν στην οδό Στινστράατ, στις Βρυξέλλες.

Δύο από τους παρευρισκόμενους, ο Ντ. Ο. (γεννηθείς το 1977) και Π. Μπ. (το 1987), επικαλέστηκαν την διπλωματική τους ασυλία κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν Πολωνοί.

Ωστόσο ο Ζάγερ προσπάθησε να διαφύγει κατεβαίνοντας την υδρορροή, τον πρόσεξε όμως ένας περαστικός που το ανέφερε στην αστυνομία. Συνελήφθη και αποδείχτηκε ότι δεν είχε μαζί του ταυτότητα. Στο σπίτι του έδειξε το διπλωματικό του διαβατήριο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι τα αρχικά του ονόματος ήταν S.J και είχε γεννηθεί το 1961. Όπως ακριβώς και ο Γιόζεφ Ζάγερ (Szájer József, οι Ούγγροι γράφουν πρώτα το επώνυμο και μετά το μικρό) που όντως έχει γεννηθεί το 1961.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...