323
Ο Γιόζεφ Ζάγιερ - εδώ σε ομιλία το 2019 - περηφανευόταν ότι πέρασε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων | REUTERS/Bernadett Szabo

Υποβαθμίζει ο Ορμπαν την ιστορία με τον ευρωβουλευτή του στο όργιο

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 19:23
Ο Γιόζεφ Ζάγιερ - εδώ σε ομιλία το 2019 - περηφανευόταν ότι πέρασε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων
|REUTERS/Bernadett Szabo

Υποβαθμίζει ο Ορμπαν την ιστορία με τον ευρωβουλευτή του στο όργιο

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 19:23

Δύσκολο στ΄αλήθεια να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι ψεύδη οι καταγγελίες για τη συμμετοχή του σε παράνομο (και λόγω κορονοϊού) όργιο στις Βρυξέλλες, από τη στιγμή που υπάρχουν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Ο ούγγρος ευρωβουλευτής Γιόζεφ Ζάγιερ υπέβαλε την παραίτησή του αιφνιδιαστικά και χωρίς αιτιολογία την Κυριακή. Μόνο χθες, Τρίτη, μετά τις αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, φωτίστηκαν οι λόγοι.

Το κόμμα του, το Fidesz του υπερσυντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, επιχείρησε πάντως να αγνοήσει τις κατηγορίες για υποκρισία. Ο Ζάγιερ υπερηφανευόταν ότι ήταν αυτός που εισήγαγε στο Σύνταγμα της Ουγγαρίας  διάταξη που ουσιαστικά απαγορεύει τον γάμο των ομοφυλοφίλων – και τώρα συλλαμβάνεται σε γκέι όργιο;

Σε μια λιτή ανακοίνωση, όπως ανέφερε ο Guardian, το Fidesz συνεχάρη τον πολιτικό για την απόφασή του και τόνισε ότι ήταν η ορθή. Επισημαίνει δε ότι ο Ζάγιερ ζήτησε συγγνώμη «από την οικογένεια, την πολιτική κοινότητα και τους ψηφοφόρους του».

Οι υπουργοί στην Ουγγαρία ήταν, όπως είναι φυσικό, προσεκτικοί και τυπικοί. Ηταν η μόνη σωστή απόφαση, όλα τα άλλα είναι προσωπικό ζήτημα, σχολίασε η υπουργός Δικαιοσύνης, η μόνη που δέχτηκε να πει κάτι προσερχόμενη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ζάγιερ παραδέχτηκε ότι είχε λάβει μέρος «σε πάρτι σε ένα σπίτι» (φυσικά δεν είπε ποια ήταν η φύση της συγκέντρωσης), αλλά αρνήθηκε ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε σακίδιο ήταν δικά του. Τον έπιασαν να προσπαθεί να διαφύγει κατεβαίνοντας μια υδροροή.

Ενας από τους οργανωτές του πάρτι έδωσε διαφορετικές λεπτομέρειες. Ο ευρωβουλευτής ήλθε σαν συνοδός ενός άλλου καλεσμένου και την ώρα της εισβολής της αστυνομίας όλοι οι καλεσμένοι «ήταν εντελώς γυμνοί».

Στο κόμμα του, πάντως, οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ευρωβουλευτή ήταν κοινό μυστικό, ανέφερε ακόμη ο Guardian. Ηταν ωστόσο σφόδρα αντίθετος με την προοπτική νομιμοποίησης του γάμου  ομοφυλοφίλων, ενώ πέτυχε να περάσει αυτή την άρνηση στο Σύνταγμα. Οταν μάλιστα είχε ερωτηθεί πώς είναι δυνατόν να λέγεται «Σύνταγμα του 21ου αιώνα» κάποιο που έχει μια τέτοια διάταξη, ο Ζάγιερ είχε πει ότι «δεν άλλαξε η έννοια του γάμου επειδή αλλάξαμε αιώνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...