185
Γυναίκα που νοσηλεύεται με κορονοϊό στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» | Intime

Σοκ: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες την Πέμπτη

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 15 Οκτωβρίου 2020, 15:46
Γυναίκα που νοσηλεύεται με κορονοϊό στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»
|Intime

Σοκ: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες την Πέμπτη

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 15 Οκτωβρίου 2020, 15:46

Ο Οκτώβριος εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον δύσκολους μήνες της πανδημίας μέχρι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι θάνατοι από ή με κορονοϊό δείχνουν σταθερά αυξητική τάση.

Μόνο σήμερα, Πέμπτη, μέσα σε λίγες ώρες εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19.

Πρόκειται για δύο άνδρες που άφησαν την τελευταία πνοή τους στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ένας ήταν 77 ετών με υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος 69 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» πέθανε μια 91χρονη και στον «Ευαγγελισμό» ένας 87χρονος και οι δύο με υποκείμενα νοσήματα.

Στο «Θριάσιο» την τελευταία πνοή του άφησε ένας 97χρονος.

Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» εξέπνευσαν ένας 58χρονος και ένας 74χρονος, στο «Ασκληπιείο» της Βούλας ένας 69χρονος και ένας συνομήλικός του στο «Αλεξάνδρα».

Μαύρος Οκτώβρης

Από την 1η έως και σήμερα 15η Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβώς τις μισές ημέρες του μήνα, έχουν ήδη καταγραφεί 85 θάνατοι σε ανθρώπους που είχαν εκδηλώσει λοίμωξη από κορονοϊό, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στη φάση με τους περισσότερους θανάτους κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος ήταν μόλις 49 (συνολικά 96 θάνατοι στο διάστημα ενός μήνα, από τις 12 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου).