242
Αναπαράσταση της προβολής της εικόνας του πυραύλου πάνω στο μνημείο | Smithsonian Museum

Ενας πύραυλος πάνω στον Οβελίσκο – Πώς η Ουάσιγκτον τιμά τα 50 χρόνια από το Απόλλων 11

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 10:16
Αναπαράσταση της προβολής της εικόνας του πυραύλου πάνω στο μνημείο
|Smithsonian Museum

Ενας πύραυλος πάνω στον Οβελίσκο – Πώς η Ουάσιγκτον τιμά τα 50 χρόνια από το Απόλλων 11

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 10:16

Σε μια τεράστια «οθόνη» πάνω στην οποία θα προβληθεί η εικόνα του πυραύλου που μετέφερε τους αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη θα μετατραπεί το εμβληματικό μνημείο για τον Τζορτζ Ουάσινγκτον στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πάνω στον Οβελίσκο, στο κέντρο της Ουάσινγκτον, θα προβάλλεται αυτή την εβδομάδα η εικόνα του πυραύλου «Saturn V», αναφέρει το Smithsonian. Είναι ένας οφειλόμενος φόρος τιμής στην εποποιία του 1969, που συνάρπασε όλο τον πλανήτη.

Το μνημείο, το οποίο έχει ύψος 169 μέτρα, είναι ο ιδανικός καμβάς για να προβληθεί σε φυσικό μέγεθος η εικόνα του πυραύλου που ήταν 110 μέτρα.

Η προβολή θα γίνεται στην ανατολική πλευρά του μνημείου από την Τρίτη 16 Ιουλίου, την ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η αποστολή το 1969, ως τις 18 Ιουλίου, από τις 21:30 ως τις 23:30.

Τις επόμενες δύο βραδιές, στις 19 και 20 Ιουλίου, ο εορτασμός θα πάρει τη μορφή ενός σόου 17 λεπτών όπου η προβολή θα εμπλουτίζεται με αρχειακό υλικό από την αποστολή, με ήχο, επιπλέον οθόνες και ρολόι που θα μετρά αντίστροφα.

Εχει οργανωθεί μάλιστα και ειδικός χώρος για περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι θα παρακολουθούν δωρεάν την εκδήλωση.

Την πρωτοβουλία και την οργάνωση του εορτασμού έχει το Μουσείο Σμιθσόνιαν σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ και καλλιτέχνες που σχεδίασαν τις βιντεοπροβολές στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012

Παράλληλα, από τις 16 Ιουλίου το Μουσείο θα εκθέσει για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια τη διαστημική στολή του Νιλ Αρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...