296
Η σορός του Ντίμη Κορφιάτη ενώ μεταφέρεται από τον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας |

Εν ψυχρώ εκτέλεση επιχειρηματία στη Ζάκυνθο – είχαν σκοτώσει και τη γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 12:32
Η σορός του Ντίμη Κορφιάτη ενώ μεταφέρεται από τον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας
|

Εν ψυχρώ εκτέλεση επιχειρηματία στη Ζάκυνθο – είχαν σκοτώσει και τη γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 12:32

Νεκρός από τις σφαίρες δύο ενόπλων, μέσα στο γραφείο του λογιστή του, στην πόλη της Ζακύνθου, έπεσε γνωστός επιχειρηματίας του νησιού.

Ο 54χρονος Ντίμης Κορφιάτης είχε γλιτώσει τον περασμένο Ιούνιο σε άλλη ενέδρα θανάτου εναντίον του, στη Λιθακιά (Aγιος Σώστης), κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή της από τις σφαίρες των δραστών η γυναίκα του, Xριστίνα Κλουτσινιώτη, γνωστή επιχειρηματίας της Ζακύνθου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος  στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Αν και είχε δεχθεί καταιγισμό πυρών, ο 54χρονος είχε επιζήσει τότε καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και παρά το γεγονός ότι μία από τις σφαίρες σφηνώθηκε στη γνάθο του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου λόγω της εμπλοκής του ονόματος του θύματος σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o Koρφιάτης είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε καταγγελίες προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας που επί σειρά ετών κυριαρχούν στη Ζάκυνθο, με προστασία καταστημάτων, εκβιασμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκη που διεξήχθη στην Πάτρα, για ληστεία σε βάρος γνωστού επιχειρηματία της Ζακύνθου με λεία 550.000 ευρώ.

Σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός ένας αλλοδαπός και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που φέρεται να οργάνωσε τη ληστεία.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο Κορφιάτης φέρεται να είχε ενημερώσει την Αντιτρομοκρατική για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών και ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο.

Με επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή του Λαγανά, ο 54χρονος είχε καταδικαστεί προ ετών από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμα ιδιοκτησίας του είχαν βρεθεί όπλα και άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση αλβανών ποινικών, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...