225
Στιγμιότυπο από την αθηναϊκή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ελληνοτουρκικά: Τετράωρες οι «διερευνητικές» της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 21:15
Στιγμιότυπο από την αθηναϊκή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ελληνοτουρκικά: Τετράωρες οι «διερευνητικές» της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 21:15

Τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας που έγιναν την Τρίτη 16 Μαρτίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Grande Bretagne».

Με αυτήν την αθηναϊκή συνάντηση έκλεισε ο λεγόμενος «62ος γύρος των διερευνητικών επαφών» μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού και η διευθύντρια του γραφείου του γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Ιφιγένεια Καναρά.

Την τουρκική πλευρά εκπροσώπησαν ο μόνιμος υφυπουργός Σεντάτ Ονάλ, ο διευθυντής αεροναυτιλιακών του υπουργείου Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτσιγές και ο Μπαρίς Καλκαβάν.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου ο κ. Ονάλ θα συναντηθεί με τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Δένδιας: Μία και μόνη διαφορά…

Για το ζήτημα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών -συνάντηση την οποία διατυμπανίζει ότι επιθυμεί η τουρκική πλευρά-, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας είπε ότι απαιτείται το κατάλληλο κλίμα ώστε να έχει κάποιο νόημα, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της «διερευνητικής» σχολίασε ότι «ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης διμερούς διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία: οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, επί τη βάσει της UNCLOS και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου». (Η πλήρης δήλωση του κ. Δένδια εδώ.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...