174
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Κάτω από 4% οι ακυρώσεις στα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 18:58
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Κάτω από 4% οι ακυρώσεις στα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 18:58

Εξαιρετικά υψηλό είναι το ποσοστό των ελλήνων πολιτών που προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα την Τρίτη για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι τις 5:30 το απόγευμα της Τρίτης είχαν πραγματοποιηθεί 6.884 εμβολιασμοί από τους 9.484 (ποσοστό 85%) που είχαν προγραμματιστεί συνολικά, ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει το υπουργείο Υγείας, οι ακυρώσεις για τους σημερινούς εμβολιασμούς ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν μόλις 4%.

«Το ποσοστό αυτό είναι ελάχιστα αυξημένο σε σχέση με μία άλλη, οποιαδήποτε ημέρα», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, αφού ο θόρυβος που έχει προκληθεί σε διάφορες χώρες της ΕΕ σχετικά με παρενέργειες που διερευνώνται θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη αποχή.

Οπως τόνισε και ο κ. Θεμιστοκλέους, το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι έχει αιτιολογική σχέση με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, τα οποία δεν είναι μεγαλύτερα σε αριθμό από αυτά που προκαλούνται στον γενικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...