179
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Θεοχάρης: Με «ειδική άδεια» η πτήση από τη Σουηδία στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 21:27
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Θεοχάρης: Με «ειδική άδεια» η πτήση από τη Σουηδία στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 21:27

Θόρυβος έγινε στη Ρόδο επειδή την περασμένη Τρίτη προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Διαγόρας» ένα αεροπλάνο από τη Σουηδία το οποίο μετέφερε τουρίστες. Η ανησυχία προκλήθηκε εκ του γεγονότος ότι η σκανδιναβική χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπονται οι απευθείας πτήσεις.

Το θέμα ξεκαθάρισε ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με δήλωσή του. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πτήση είχε λάβει ειδική άδεια από την ελληνική πλευρά: «Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της εταιρείας TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στην τηλεόραση MEGA.

Σημειωτέον ότι οι σχετικές συνεννοήσεις των δύο πλευρών έγιναν μέσω της σουηδικής πρεσβείας. Και, με την ευκαιρία, από κυβερνητικής πλευράς διευκρινίστηκαν ορισμένα επιπλέον: «Δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή από τη Βρετανία. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι οι απευθείας πτήσεις. Αν έρθουν μέσω άλλης χώρας, αυτό επιτρέπεται» τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...