431
Το ΙΧ του 28χρονου την μοιραία Κυριακή, όπως «συνελήφθη» από κάμερες ασφαλείας | Youtube

Στο ψυχιατρείο ο 28χρονος που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 14:03
Το ΙΧ του 28χρονου την μοιραία Κυριακή, όπως «συνελήφθη» από κάμερες ασφαλείας
|Youtube

Στο ψυχιατρείο ο 28χρονος που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 14:03

Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο 28χρονος δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού που «θέρισε» με το ΙΧ του γιαγιά και εγγόνι στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Αιγίου κοντά στο χωριό Καμάρες.

Σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του 28χρονου, Ιωάννης Σαμέλης και Αλέξης Κούγιας, ζητούν από τους συγγενείς των θυμάτων «επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως».

Πρόκειται για ένα αίτημα που ήδη εκλαμβάνεται από πολλούς ως απόπειρα εξαγοράς της σιωπής των συγγενών των θυμάτων (ή έστω κλεισίματος της υπόθεσης χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τον εντολέα τους), αν και οι ίδιοι το διαψεύδουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του υπαίτιου του δυστυχήματος έχει ασκηθεί δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Σαμέλης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως ο εντολέας του δεν εγκατέλειψε τα θύματά του στην άσφαλτο αλλά αντίθετα, μόλις αντίκρισε τι είχε κάνει, έφυγε για να πάει να αυτοκτονήσει. Ετσι εξήγησε και την ενέργεια του 28χρονου να πέσει στη θάλασσα στην παραλία του Λόντου.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι δύο δικηγόροι στην ανακοίνωσή τους:

 «Το δικηγορικό μας γραφείο (Κούγια) από κοινού με το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Γιάννη Σαμέλη ανέλαβε την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανατηφόρου ατυχήματος στις Καμάρες Αιγίου, όπου έχασαν τη ζωή τους η 67χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της. 

Η εντολή την οποία έχουμε από τον αποκλειστικά υπαίτιο του ατυχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το ατύχημα νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση σε Ψυχιατρική Κλινική και δεν προβάλλει καμιά δικαιολογία για την υπαιτιότητά του, είναι, εφόσον το επιθυμεί και η οικογένεια των θυμάτων, να έρθουμε σε επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως.

Και τα δύο δικηγορικά γραφεία εκφράζουμε την απόλυτη λύπη και τη συμπαράστασή μας για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του στην οικογένεια των θυμάτων και εκφράζουμε τόσο τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, όσο και την ευχή ο χρόνος να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το αδιανόητο που τους συνέβη».

Στη δημοσιότητα τέλος, δόθηκαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου που παρέσυρε στο θάνατο την άτυχη γιαγιά και το εγγόνι της ενώ έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών που έκαναν αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος, ο 28χρονος μπήκε στην στροφή με ταχύτητα πάνω από 150χλμ/ώρα και δεν πάτησε φρένο παρά μόνο αφού αντιλήφθηκε ότι χτύπησε τα θύματά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...