319
Η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως | INTIMEnews

Πανελλήνιες: Γιατί τέτοιος χαμός με τις Παιδαγωγικές;

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 09:09
Η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως
|INTIMEnews

Πανελλήνιες: Γιατί τέτοιος χαμός με τις Παιδαγωγικές;

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 09:09

Πέρα από την είσοδο στο Πανεπιστήμιο με βαθμούς κάτω του 10, ένα ακόμα χαρακτηριστικό των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων ήταν η ιδιαίτερα υψηλή προτίμηση που έδειξαν οι υποψήφιοι στις παιδαγωγικές σχολές.

Τι και αν χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν ακόμη το διορισμό τους;

Οπως ανέδειξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στον «ΘΕΜΑ FM», οι πρώτες 15 σχολές στις προτιμήσεις των υποψηφίων είναι παιδαγωγικές, την ώρα που όπως σημείωσε, έχουμε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Μία εξήγηση που έδωσε η υπουργός, ήταν ότι ενδεχομένως τα παιδιά παρακινήθηκαν από την υποσχεσιολογία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις που έταξε στον χώρο της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ξεκάθαρο χάσμα εκπαιδευτικές διαδικασίας και αγοράς,  παρατήρσε η κυρία Κεραμέως, φέρνοντας ως παράδειγμα το Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης που ήταν πρώτη επιλογή 20.000 υποψηφίων!

Υπάρχει ίσως και άλλη μία εξήγηση, καθώς πέρα από την υπόσχεση της (όχι και τόσο άμεσης όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη) επαγγελματικής αποκατάστασης, οι υποψήφιοι ίσως να είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το τρίμηνο των διακοπών που μόνο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού απολαμβάνει ετησίως.

Στη συνέντευξή της εξάλλου, η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Είναι η τελευταία χρονιά, είπε, που οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της χρονιάς. Από του χρόνου θα εφαρμοστεί άλλο σύστημα, ώστε ούτε κενά να υπάρξουν, ούτε οι εκπαιδευτικοί να περιμένουν μέχρι τελευταία ώρα να βρουν σπίτι, να αφήσουν τις οικογένειές τους κλπ.

Για μία ακόμη φορά τέλος, η κυρία Κεραμέως επανέλαβε τη θέση της υπέρ της θέσπισης ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο έχοντας γραπτό με βαθμό 0,8, σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να θεσπιστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους. Έχουμε κάποιες σκέψεις επ’αυτού, είπε, αλλά δεν θέλουμε να τις δημοσιοποιήσουμε πριν από την διαβούλευση με τους φορείς.

Οπως συμπλήρωσε, αφού θεσπιστει η ελάχιστη βάση εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάθε σχολή να μπορεί να ορίσει δική της βάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...