414
|

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία γιαγιάς και εγγονού στο Αίγιο – με πάνω από 150 χλμ/ώρα έτρεχε ο 28χρονος

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 08:33

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία γιαγιάς και εγγονού στο Αίγιο – με πάνω από 150 χλμ/ώρα έτρεχε ο 28χρονος

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 08:33

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, αλλά και οργής τελέστηκε η κηδεία της 67χρονης γιαγιάς Ευαγγελίας και του μόλις ενός έτους εγγονού της Γιάννη, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στις Καμάρες .

Ολο το χωριό ήταν εκεί για να τους αποχαιρετήσει.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μωρού που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς έχασαν το παιδί τους και τη γιαγιά του τόσο άδικα και ξαφνικά.

«Γιαννάκη μου, υποφέρω, πονάω μακριά σου παιδάκι μου. Παιδάκι μου πού είσαι να σε πάρω αγκαλίτσα;» ρωτούσε η μάνα, ζητώντας την τιμωρία του υπαιτίου του δυστυχήματος που με απόφαση εισαγγελέα (του Ναυτοδικείου Πειραιά) κυκλοφορεί ελεύθερος (δεδομένου άλλωστε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα).

«Αυτός που πήρε τη ζωή του παιδιού και της πεθεράς μου να το πληρώσει. Παλικάρι μου αντίο! Σε έχασα, έφυγες μέσα από την αγκαλιά μου, πεθερούλα μου καλή φύλαγες μου τον μονάκριβό μου, αγάπη μου, άγγελε μου….» , έλεγε η τραγική μητέρα.

Με 150 χιλιόμετρα στη στροφή ο 28χρονος δόκιμος

Όπως μετέδωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης ο ΑΝΤ1, στο σημείο της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε αυτοψία και αναπαράσταση από ειδικούς.

Σοκ προκαλεί η εκτίμηση ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να μπήκε στη στροφή, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Αιγίου κοντά στις Καμάρες, με ταχύτητα πάνω από 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Από ό,τι φαίνεται, δεν ήταν «η κακά στιγμή», όπως έλεγε ο συνήγορός του την Τρίτη, αλλά η υπερβολική ταχύτητα που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο.

«Ανοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», υποστήριξε τη Δευτέρα, σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του μωρού.

Οργή υπάρχει και για την εγκατάλειψη των θυμάτων από τον υπαίτιο του τροχαίου. Πληθαίνουν μάλιστα οι μαρτυρίες  που κάνουν λόγο για απόπειρά του να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του, στην παραλία του Λόγγου, όπου και τελικά συνελήφθη.

Εργαζόμενη σε παραλιακό μπαρ της περιοχής περιγράφει σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός λεπτά πριν συμβεί η τραγωδία:

«Ηρθε από εδώ μαζί με την κοπέλα του και καθίσανε στο μπαρ. Έκαναν μπάνιο. Κάθισαν στο μπαρ και όντως κατανάλωσαν αλκοόλ. Η κοπέλα όχι τόσο. Ο οδηγός πάνω από τρία ποτά. Από τα λεγόμενα των συναδέλφων μου δεν ήταν ικανός να οδηγήσει. Έφυγε από το μπαρ με τη μουσική στη διαπασών ενώ το αυτοκίνητο σπινιάριζε».

«Δεν τους εγκατέλειψε, έφυγε για να πάει να αυτοκτονήσει», αντέτεινε ο δικηγόρος του 28χρονου οδηγού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...