268
Ο Γιώργος Τρομάρας το 2012 στο Ναύπλιο, σε μία από τις εκατοντάδες επιδείξεις της μυϊκής του δύναμης | ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο παλαιστής και ηθοποιός Γιώργος Τρομάρας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 14:54
Ο Γιώργος Τρομάρας το 2012 στο Ναύπλιο, σε μία από τις εκατοντάδες επιδείξεις της μυϊκής του δύναμης
|ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο παλαιστής και ηθοποιός Γιώργος Τρομάρας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 14:54

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο πρωταθλητής της πάλης, μασίστας αλλά και πρωταγωνιστής σε αρκετές ελληνικές ταινίες Γιώργος Τρομάρας.

Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός έλληνας παλαιστής νοσηλευόταν τα περασμένα 24ωρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει η καρδιά του.

Ηταν παντρεμένος και είχε έναν γιο, τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα του δυναμικού τριάθλου.

Η κηδεία του Τρομάρα θα τελεστεί την Πέμπτη (27/1) στις 12 το μεσημέρι στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τρομάρας

Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν έλληνας παλαιστής, ηθοποιός δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην ελευθέρα πάλη και Ευρώπης στην επαγγελματική πάλη, ενώ παράλληλα ήταν και μασίστας. Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές ταινίες.

Γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα, την Αγία Σοφία.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυική δύναμη. Εκτός από παλαιστής είχε καταφέρει λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, η αγάπη του όμως για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα. Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν ο τελευταίος συνεχιστής παλαιστών όπως ο Κουταλιανός και ο Σαμψών που έγιναν λαϊκοί ήρωες.

Ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο, τον Κώστα, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα.

Είχε παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυικής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη. Είχε επίσης παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...