231
O υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ | Alexandros Michailidis / SOOC

Δένδιας για την Ουκρανία: Η σκέψη μας στους ομογενείς της Μαριούπολης

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 12:49
O υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
|Alexandros Michailidis / SOOC

Δένδιας για την Ουκρανία: Η σκέψη μας στους ομογενείς της Μαριούπολης

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 12:49

Στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα το Ουκρανικό λόγω της παρουσίας των ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Στο σημερινό ΣΕΥ της ΕΕ θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη Συρία, τη Λιβύη, αλλά και ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία, για την οποία η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Θα συζητήσουμε ακόμη για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μια συζήτηση με επίσης μεγάλη σημασία για εμάς», όπως είπε, καθώς πρόκειται για μια χώρα που μας ενδιαφέρει για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για μία «μαύρη τρύπα» στην καρδιά της Ευρώπης που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία εκλογική μεταρρύθμιση, η οποία θα επιτρέψει στις εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο και να μετατραπεί η Βοσνία και Ερζεγοβίνη σε μια χώρα η οποία να λειτουργεί κανονικά και να έχει αποκτήσει μια καινούργια δυνατότητα ευρωπαϊκής πορείας, τόνισε ο υπουργός των Εξωτερικών.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινα Μίροσλαβ Λάιτσακ (Miroslav Lajčák).

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία και τα επόμενα βήματα στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, ενώ ο κ. Δένδιας επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειές του για την επίτευξη προόδου στις σχέσεις των δύο πλευρών,

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...