332
|

Οι νεοναζί πρέπει να ηττηθούν πολιτικά

Γιώργος Νικολόπουλος Γιώργος Νικολόπουλος 20 Σεπτεμβρίου 2013, 02:18

Οι νεοναζί πρέπει να ηττηθούν πολιτικά

Γιώργος Νικολόπουλος Γιώργος Νικολόπουλος 20 Σεπτεμβρίου 2013, 02:18

Το πολιτικό σύστημα άργησε να καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα και τώρα για να καλύψει ίσως το κενό βιάζεται να την ορίσει ως εγκληματική οργάνωση.

Αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του Παύλου Φύσσα είπε στον ΣΚΑΙ: «ήθελαν να κάνουν τσαμπουκά μαζί μας». Τι πιο ξεκάθαρο; Ας είμαστε ευθείς. Η υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα δεν φέρνει στο μυαλό ούτε τη δολοφονία Λαμπράκη, ούτε τη δολοφονία του μικρού Αλέξη. Θυμίζει πιο πολύ από όλα τη δολοφονία Φιλόπουλου το 2007. Πάλι σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, πάλι συμπλοκή ομάδων νέων ανδρών με αφορμή τον Ολυμπιακό, πάλι «ήθελαν να κάνουν τσαμπουκά», πάλι ήρθαν δεκάδες μηχανάκια με «κάφρους» για ενισχύσεις, πάλι απομονώθηκε ένας άτυχος και με μαχαίρι «οι άλλοι» τον σκότωσαν, επειδή δεν ήταν δικός τους και τους «καθότανε στραβά».

Ο δράστης, αυτό το κτήνος, θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά, παραδειγματικά. Το ίδιο και οι όποιοι συνεργοί του, πέντε, δέκα, όσοι ήταν εκεί και τον βοήθησαν. Δεν παύω να αναρωτιέμαι όμως: Τι θα γίνει με όλους αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δολοφονία αυτή για δικό τους πολιτικό όφελος. Βολεύει ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί καθημερινά να παρουσιάσει συνολικά και οψίμως την Χρυσής Αυγή ως δολοφονική συμμορία και να επαναπατρίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες δεξιούς ψηφοφόρους της. Βόλευε ιδιαίτερα τον Πάνο Καμμένο να αποτίσει φόρο τιμής στο σημείο, προσβλέποντας στην ίδια δεξαμενή ψήφων αλλά και για να ξεχαστούν τα περί λυντσαρίσματος. Τέλος, βολεύει πολύ και τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τους ακροδεξιούς. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιδιώκει να ηττηθεί η θεωρία των δύο άκρων, καθώς, ως κόμμα εξουσίας πια, απομακρύνεται από την Άκρα Αριστερά του Δεκέμβρη και προσεγγίζει τους κεντρώους «νοικοκυραίους» ψηφοφόρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ.Βορίδης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να φυλακιστούν πάραυτα όλοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εύκολο. Υπεύθυνο; Οι πολιτικές διαφορές στις δημοκρατίες λύνονται αλλιώς. Το απεχθές νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να ηττηθεί για τις άθλιες ιδέες της, πολιτικά, όχι με ακραία λογικά άλματα και ποινικές διώξεις που δεν στέκονται αν δεν αλλάξει μάλιστα ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News