200
Τμήμα των σπουδαίων ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου | Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ επικύρωσε την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 09:48
Τμήμα των σπουδαίων ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου
|Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ επικύρωσε την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 09:48

Με την νέα απόφαση, την Τρίτη, του ΣτΕ για τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, που προβλέπει την εκσκαφή και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ανοίγει ο δρόμος των εργασιών.

Το συμβούλιο της Επικρατείας με οριακή πλειοψηφία (13-12) αποφάσισε την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων από τον χώρο, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου στην τελική του μορφή. Η απόφαση δημοσιεύτηκε και επισήμως και επικυρώνει την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου.

Ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι έτσι «κλείνει ένα κεφάλαιο που άνοιξε το 2013 και οδήγησε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτού του τόσο σημαντικού συγκοινωνιακού έργου για την πόλη» και πρόσθεσε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση αυτού του κομβικού σταθμού, αλλά και του έργου συνολικά. «Η απόφαση αυτή, λοιπόν, πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους», τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι η ευθύνη για την ταχεία πρόοδο των εργασιών βαραίνει την ανάδοχο εταιρεία και την Αττικό Μετρό και τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρηθούν και ότι το 2023 το μετρό πρέπει να λειτουργεί. Πρόσθεσε, ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ελέγχει την πορεία των έργων, θα εποπτεύει τη διαδικασία της απόσπασης, της φύλαξης και της επανατοποθέτησης σε ποσοστό 92% των αρχαιοτήτων, αλλά και την πορεία των εργασιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...