256
Ο Κώστας Γαβρόγλου αντιμέτωπος με τους εξοργισμένους μαθητές - φοιτητές | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας [εικόνες, βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 13:51
Ο Κώστας Γαβρόγλου αντιμέτωπος με τους εξοργισμένους μαθητές - φοιτητές
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας [εικόνες, βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 13:51

Μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου, έφτασαν μαθητές και φοιτητές που διαδήλωσαν στο υπουργείο Παιδείας το πρωί της Δευτέρας.

Οι νεαροί κατάφεραν να πηδήξουν τα κάγκελα, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στον προαύλιο χώρο όπου ξεκίνησαν μία συζήτηση – με αρκετές εντάσεις- με τον κ. Γαβρόγλου. Μάλιστα, μετά το τέλος της έντονης συζήτησης με τον υπουργό Παιδείας, οι μαθητές και φοιτητές είπαν ότι «το Υπουργείο τελεί υπό κατάληψη» και κάλεσαν τον κ. Γαβρόγλου να αποχωρήσει.

Οι περίπου 200 νέοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο, καθώς όπως λένε αυτές «στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, απολύουν εκπαιδευτικούς και στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία».

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, εκφράζουν την αντίθεση τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και προειδοποιούν: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Την εισβολή των μαθητών – φοιτητών στο υπουργείο Παιδείες καταδίκασε ο τομεάρχης Παιδείας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. Το σχόλιο του στο twitter:

Το περιστατικό σχολίασε και η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία όμως στάθηκε και στην εικόνα του -γεμάτου χαρτιά- γραφείου του κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News