659
Η στιγμή που ο αστυνομικός δείχνει τα στοιχεία του σε μέλη της οργάνωσης | Liveleak

Ελεγχο στοιχείων σε αστυνομικούς έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα!

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 10:59
Η στιγμή που ο αστυνομικός δείχνει τα στοιχεία του σε μέλη της οργάνωσης
|Liveleak

Ελεγχο στοιχείων σε αστυνομικούς έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα!

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 10:59

Σε πρωτοφανή έλεγχο στοιχείων σε δύο αστυνομικούς, ένας από τους οποίους έδωσε μάλιστα και την ταυτότητά του, προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα στου Ζωγράφου.

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Πέμπτης έξω από την κατοικία ενός μέλους της αναρχικής συλλογικότητας – αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η οργάνωση.

Όπως ανέφερε αργότερα η οργάνωση, η οποία ανήρτησε και το σχετικό βίντεο (επεξεργασμένο χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπα των εμπλεκομένων), οι αστυνομικοί ήταν σε μηχανάκι.

Στόχος φαίνεται να ήταν μέλος της ομάδας, κοντά στην κατοικία του οποίου ακροδεξιοί είχαν γράψει απειλητικά συνθήματα.

Το άτομο ειδοποίησε άλλα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους αστυνομικούς και ερωτήσεις τι θέλουν εκεί. Η υποψία τους ήταν ότι επρόκειτο για μέλη φασιστικών ομάδων. Ενας από τους δυο αστυνομικούς αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ιδιότητά του δείχνοντάς τους την αστυνομική του ταυτότητα!

Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν να δώσουν και ένα μήνυμα στους προϊσταμένους των αστυνομικών: να μη στέλνουν αστυνομικούς με πολιτικά για παρακολούθηση γιατί έχουν γίνει πολλές φορές στόχοι ακροδεξιών επιθέσεων και μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα…

Τι λέει ο Ρουβίκωνας

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα γράφουν ότι «τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης από την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά από λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς από την αστυνομία. Με ελεγχόμενες διαρροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής.

» Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται από φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται από την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.

» Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω από το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά από λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουόμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

» Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε από τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.

» Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά από δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Ειδικοί φρουροί: «Το πρόβλημα ξεκινά από ψηλά»

Σε σχόλιό του για όσα συνέβησαν στου Ζωγράφου, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος έκανε λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό και είπε ότι το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα ξεκινά από ψηλά.

«Οι συνάδελφοί μου δεν φταίνε σε τίποτα», είπε και πρόσθεσε ότι όταν αστυνομικοί βλέπουν να τους προσεγγίζουν 20 άτομα, το πρώτο πράγματα που θα σκεφτούν είναι η προστασία της προσωπικής τους ακεραιότητας.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η Ελληνική Αστυνομία ευτελίζεται από ανθρώπους που κάποιοι άλλοι τους έχουν αφήσει, και έχουν πάει σε όλα τα δημόσια κτίρια, σπάνε, χτυπάνε, και στο τέλος έφτασαν σε σημείο να ζητούν ταυτότητες από αστυνομικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...