289
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι πλέον ελεύθερος... | IntimeNews

Εκτός φυλακής ο Κορκονέας – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 20:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2019 22:39
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι πλέον ελεύθερος...
|IntimeNews

Εκτός φυλακής ο Κορκονέας – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 20:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2019 22:39

Ελεύθερος είναι από το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δόμοκου όπου εκρατείτο.

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την πολυσυζητημένη απόφαση του Εφετείου, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως –του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών και έχοντας εκτίσει τα 11 αφέθηκε αυτόματος ελεύθερος.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα άμεσης αποφυλάκισης.

Ο δικηγόρος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε στο ελαφρυντικό που συνόδευε την απόφαση του Μεικτού Ορκωτου Δικαστηρίου Λαμίας. «Το ελαφρυντικό αυτό είναι ανεξάρτητο με τη βαρύτητα της πράξης, ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν συνομιλώ μαζί του, έχω οριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο, τελευταία φορά μίλησα μαζί του χθες. Με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρούλας.

Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα

Μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα, έγινε γνωστό ότι η ΕΛΑΣ έχει εκδώσει διαταγές προς το αστυνομικό προσωπικό με τις οποίες εφιστά προσοχή και εγρήγορση, για την αποτροπή ενδεχόμενων καταδρομικών, ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων, στα αστυνομικά τμήματα. Επιπλέον, έχουν δοθεί διαταγές για περιπολίες και στατικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης στόχων.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στις συνοδείες ασφαλείας αλλά και τη φρούρηση οικιών δικαστικών λειτουργών έχουν λάβει παρόμοιες προφορικές εντολές, για την αύξηση της παρατηρητικότητας και των μέτρων αυτοπροστασίας. Μάλιστα, οι διαταγές υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ περιλαμβάνουν και τον αυστηρό έλεγχο της αλληλογραφίας, χαρακτηρισμένων στόχων, για τον εντοπισμό εκρηκτικών-εμπρηστικών φακέλων, που έχουν σταλεί στο παρελθόν, ακόμη και στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...