232
|

Βρήκαν κομμάτια της σορού του Κασόγκι στον κήπο της οικίας του σαουδάραβα πρόξενου

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 16:00

Βρήκαν κομμάτια της σορού του Κασόγκι στον κήπο της οικίας του σαουδάραβα πρόξενου

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 16:00

Κομμάτια από το διαμελισμένο πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι εντοπίστηκαν στον κήπο της οικίας του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με έκτακτα δελτία των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης

Το μακάβριο εύρημα φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκδοχή του τεμαχισμού της σορού του δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι  προ ημερών η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», επικαλούμενη σχετικό ηχητικό υλικό, υποστήριζε ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε από πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας παρουσία του σαουδάραβα προξένου στην Πόλη.

Κατά τη διάρκεια ανάκρισης τού έκοψαν τα δάχτυλα και στο τέλος τον αποκεφάλισαν. Στη συνέχεια, ανέφερε στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, ανέλαβε δράση σαουδάραβας ιατροδικαστής που διαμέλισε το πτώμα του αντιφρονούντος δημοσιογράφου εντός του προξενείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εκτέλεση Κασόγκι διηύθυνε μέσω Skype κορυφαίος σύμβουλος του σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν που πρόσφατα οργάνωσε τις συλλήψεις εκατοντάδων μελών της ελίτ του βασιλείου, καθώς και του λιβανέζου πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τον 40χρονο Σαούντ αλ Καχτάνι, τον «σαουδάραβα Στιβ Μπάνον», όπως τον αποκαλούν (κάνοντας την αντιστοιχία με τον υπερεθνικιστή πρώην σύμβουλο του Τραμπ) οι αντιφρονούντες στη Σαουδική Αραβία  για τις τακτικές επιθετικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης και τις παρασκηνιακές κινήσεις του, ο οποίος φέρεται να είπε στους πράκτορες που είχαν συλλάβει τον Κασόγκι: «φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου».

Σύμφωνα μάλιστα με το  Middle East Eye, που επικαλείται πηγές με προσβάσεις στις μυστικές υπηρεσίες, τα δάχτυλα του Κασόγκι εστάλησαν πίσω στη Σαουδική Αραβία, ως τεκμήριο της εξόντωσής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...